La Galaţi, masca devine obligatorie în locurile aglomerate, inclusiv pentru copiii de peste 5 ani Recomandat

Miercuri, 29 Iulie 2020 17:30
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În contextul în care rata de infectare cu noul coronavirus are o tendinţă crescătoare în judeţul Galaţi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi dispune, începând cu data de 01 august 2020 o serie de măsuri care să limiteze răspândirea comunitară a bolii.

Principalele măsuri care vor intra în vigoare de sâmbătă, 01 august, sunt:
- Nunţile, botezutile, aniversările sau alte astfel de evenimente care se desfăşoară în localuri publice pot fi organizate numai până la ora 22.00, în timpul săptămânii, iar în zilele de sâmbătă şi duminică, până la ora 23.00, cu respectarea tuturor măsurilor de igienă, distanţare fizică, precum şi toate celelalte prevederi legale.
- Pe toate şantierele în lucru, societăţile comerciale au obligaţia să asigure distanţarea socială între muncitori, portul măştii la locul de muncă, cu excepţia persoanelor care desfăşoară activităţi fizice intense în condiţii de muncă solicitante, cum ar fi temperaturile ridicate sau umiditatea crescută şi stabilirea pauzelor de masă astfel încât să se respecte distanţarea fizică.
- Instituţiile publice vor proceda la adaptarea programului de lucruîn vederea asigurării măsurilor de distanţare fizică, dar vor limita şi accesul publicului în instituţii.
- Toate activităţile religioase vor fi desfăşurate în aer liber cu obligativitatea purtării măştii de protecţie şi respectarea măsurilor de distanţare fizică.
- Interzicerea comercializării şi consumului produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23:00-06.00.
- Interzicerea desfăşurării activităţii cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.
- Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani în spaţiile aglomerate închise sau deschise.

Identificarea spaţiilor aglomerate şi a intervalului orar în care este obligatorie purtarea măştii de protecţie vor fi stabilite de către fiecare Comitet Local pentru Situaţii de Urgenţă şi vor fi înaintate către Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Galaţi până mâine, 30 iulie 2020, ora 12.00.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu