Lucrările pentru extinderea Ambulatoriului de la Spitalul TBC încep în această vară Recomandat

Marți, 11 Iunie 2019 16:38
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a lansat marţi, 11 iunie 2019, proiectul "Extindere, reabilitare, modernizare şi dotare Ambulatoriu Integrat de Specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie Galaţi". Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, şi are o valoare de 10 milioane de lei, din care 2% este contribuţia CJ Galaţi. Durata de implementare a proiectului este de 64 de luni.

"Am lansat oficial proiectul de extindere, reabilitare, modernizare şi dotare a Ambulatoriului de Specialitate de la Spitalul de Pneumoftiziologie. Vom mări de patru ori suprafaţă actuală a Ambulatoriului, vom crea circuite separate pentru copii si adulţi şi vom achiziţiona 85 de echipamente medicale, în valoare de 3 milioane de lei, inclusiv un computer tomograf. Procedurile de achiziţie publică sunt avansate, astfel încât în această vară să demarăm lucrarile", spune preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

În cadrul proiectului se vor efectua lucrări de consolidare, supraetajarea construcţiei existente, extinderea de orizontală şi verticală a clădirii, de la aproximativ 230 mp la 850 mp, lucrări de reabilitare termică a anvelopei clădirii, lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/furnizare a apei calde, instalarea de pompe de căldură de tip aer-apă, instalarea de sisteme de climatizare, ventilare naturală, modernizarea instalaţiei de iluminat, instalarea unui sistem de management energetic integrat, lucrări de amenajare interioară şi instalaţii.

Articole similare: "Ambulatoriul de Specialitate de la Spitalul TBC Galaţi, extins şi modernizat cu fonduri europene"

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu