Parcare supraetajată, în locul Grădinii de Vară „Central” din Galaţi Recomandat

Vineri, 18 Noiembrie 2022 11:43
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Grădină de Vară „Central” din municipiul Galaţi, aflată în prezent în stare avansată de degradare, intră în atenţia autorităţilor locale. Câştigate cu greu de Primărie, prin procese care au durat mai bine de 5 ani de zile, cele 5 foste cinematografe din Galaţi, respectiv "Dacia", "Doina", "Ţiglina", "Flacăra" şi Grădina de Vară, au fost preluate oficial, anul trecut, de municipalitate de la Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor - RADEF. Cinematografele Dacia şi Flacăra vor fi reabilitate cu fonduri PNRR, Doina şi Ţiglina se află şi ele pe lista proiectelor de reabilitare, însa pentru Grădina de Vară „Central”, planurile sunt altele.

Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, în contextul în care centrul oraşului va deveni pietonal, în locul Grădinii de Vară se pretează a fi făcută o parcare supraetajată cu acoperiş amenajat pentru spectacole. "Zona va deveni pietonală, iar oamenii care vor veni să se plimbe şi să petreacă timpul liber în centru vor avea nevoie de locuri de parcare. E o gândire, să nu îmi sară lumea în cap", a spus primarul Ionuţ Pucheanu, la Pro Lider FM.

Acesta este convins că în cazul în care Grădina de Vară şi-ar păstra specificul, la primele semnale sonore ale unui spectacol, locatarii din zonă ar suna la Poliţie, la 112, să reclame că este gălăgie. "Având în vedere că suprafaţa pe care se află Grădina de Vară nu este nici pe departe mare, dar nici mică, aş zice să facem o parcare cu 2, 3 sau 4 etaje, de ce nu, iar deasupra să regândim zona de spectacol, de divertisment. La acea înălţime şi cu panouri fonoizolante de jur împrejur am putea să reducem cât mai eficient disconfortul fonic pentru locatarii din zonă", a explicat Ionuţ Pucheanu.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu