Patronul complexului PALM BEACH MAMAIA investeşte în PLAJA DUNĂREA

Miercuri, 18 Aprilie 2018 16:27
Publicat în Știrea zilei

O nouă rundă de negocieri între Primăria Municipiului Galaţi şi reprezentanţii firmei KARAN - Business & Finance SRL a avut loc miercuri, 18 aprilie 2018, în vederea clarificării întârzierilor privind realizarea investiţiei pe care compania s-a angajat că o va face la Plaja Dunărea. În contractul ce a fost semnat pe 11 aprilie 2017 era prevăzută o investiţie totală de 6,25 milioane euro, bani cu care ar fi trebuit reabilitate cele două bazine şi realizate diverse investiţii precum tiroliană, terenuri de paintball, de sport şi de minigolf, piscine descoperite, două cluburi, unul de tip SPA, parc, loc de joacă pentru copii tip babyland, beach-baruri şi chiar un hotel de trei stele, cu parcare etc, însă nimic din toate astea nu s-au realizat. Surpriza cea mai mare pentru municipalitate a fost că societatea Karan şi-a schimbat acţionariatul, iar la masa de negocieri, în locul lui Neculai Gălăţanu (cel care a reprezentat firma Karan Business & Finance SRL până acum) a venit un alt reprezentant, cel care însă a și preluat 50% din acţiunile societăţii KARAN, în septembrie 2017. Deşi termenul de obţinere a autorizaţiei de construire pentru ceea ce concesionarul s-a angajat că va face la Plaja "Dunărea” a expirat şi toată lumea se aştepta la o reziliere pe cale amiabilă a contractului de concesiune, se pare că primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a acordat o nouă şansă investitorilor pentru a realiza ce şi-au propus.

”Ceea ce vă pot spune în momentul de faţă este că Primăria Municipiului Galaţi îşi doreşte ca acest proiect să meargă mai departe, dincolo de problemele care au apărut în implementarea acestui proiect la modul că până în momentul de faţă Karan Invest nu a depus diligenţele necesare pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie, am convenit după aproape două ore de discuţii cu noul acţionar să-i acordăm un termen de o săptămână de zile, termen în care dumnealui să vină în faţa Primăriei cu un scadenţar pe care să şi-l asume, legat de obţinerea certificatului de urbanism şi autorizaţiei de construire şi, evident, ulterior acestor demersuri imperios necesare pentru a putea demara pe mai departe o construcţie, în urma analizei pe care o vom face pe termenele pe care şi le asumă. Aceasta este doar poziţia Primăriei momentan. Într-o oarecare măsură, din discuţiile pe care le-am avut, au achiesat şi dumnealor la această propunere. Cert e că, dacă nu vom obţine într-o săptămână acel scadenţar sau dacă în urma obţinerii acestui scadenţar, orice ieşire din termenele asumate va duce la rezilierea de comun acord a acestui contract. Speranţa mea e că am putea avea şi noi aici, la Galaţi, măcar un bazin aşa cum ar trebui să avem la malul Dunării”, a declarat Ionuţ Pucheanu.

Ce spun reprezentanţii firmei KARAN - Business & Finance SRL

Noul reprezentant al KARAN - Business & Finance SRL se arată extrem de dispus în a realiza cât mai repede această investiţie şi este de acord cu termenul de o săptămână dat de municipalitate pentru a depune scadenţarul. Deşi acţionariatul s-a schimbat din septembrie 2017, lucrările de modernizare a Plajei Dunărea nu au început deoarece noul acţionar a constatat că multe dintre documentele necesare pentru obţinerea avizelor de construcţie nu au fost depuse la timp.
”Sunt investitor din 2000 în România, am făcut mai multe clădiri, complexe am intrat în legătură cu firma Karan pentru acest proiect foarte bun şi mare şi pentru prima dată am început să bag banii pentru că a fost scadenţa ratele neplătite.Până la urmă am aflat că sunt multe documente care nu au fost depuse, noi acum vrem să intrăm în legalitate să terminăm să facem proiecte şi desfăşurăm această activitate. Am căzut de acord cu noi termene pentru ca să putem efectua efectiv acest proiect. Într-o săptămână noi vom depune acest scadenţar şi dacă nu îndeplinim aceste angajamente renunţăm unilateral cu acordul domnului primar fără să ajungem la instanţă”, a declarat noul acţionar şi reprezentant al firmei KARAN - Business & Finance SRL, Mohammad Rezazadeh Kermani, care a mai adăugat că: ”Am făcut multe investiţii până acum. Am investit până acum peste 300.000 de euro. Am făcut proiecte, am făcut contracte cu toate firmele pentru realizarea acestui proiect, am plătit avansul şi tot ce trebuie. Noi dorim să facem cât mai repede această investiţie pentru că nu e constructiv pentru un investitor să investesc banii şi să nu facem lucrările”.

Referitor la această investiţie, un cuvânt de spus a avut şi avocatul noului reprezentant. ”Ce pot să vă asigur este că discuţia pe care am avut-o cu domnul primar şi cu reprezentanţii primăriei a fost extrem de constructivă şi sperăm că a pus capăt întregii controverse din jurul acestui contract şi că în cele din urmă se va finaliza cu implementarea şi realizarea proiectului pe care-l considerăm foarte interesant şi îl considerăm în acelaşi timp foarte util pentru municipiul Galaţi. Ne-am întâlnit cu reprezentanţii multor primării din România şi sincer este pentru prima dată când atitudinea şi abordarea a fost extrem de constructivă şi sperăm că se va dovedi şi fructuoasă în interesul cetăţenilor municipiului Galaţi”, a declarat avocat Bogdan Golgolţiu.

Mohammad Rezazadeh Kermani are cetăţenie italiană, dar este născut în Iran, cunoscut la noi în ţară pentru organizarea concursului Miss Plaja din Mamaia, susţine că a construit o clădire de birouri de 10 etaje şi două ansambluri rezidenţiale în Bucureşti, un hotel de 5 stele în Mamaia, un ansamblu hotelier în Costineşti şi Hotelul Palm Beach din Mamaia. Potrivit termene.ro, Mohammad Rezazadeh Kermani este acţionar sau asociat în 24 de societăţi din România (vezi galeria foto).

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu