Pericol de explozie la Ultimul Leu, după ce o ţeavă de gaze a fost spartă accidental (VIDEO) Recomandat

Miercuri, 09 Octombrie 2019 11:58
Publicat în Știrea zilei

A fost pericol de explozie în această dimineață, miercuri, 09 octombrie 2019, pe un bulevard intens circulat din Galaţi, în zona unui complex de locuinţe unde se află şi o clinică de dializă, după ce un muncitor care lucra la reabilitarea străzii, la organizarea unei parcări, a spart cu excavatorul o ţeavă magistrală de gaze. Un jet puternic de gaze sub presiune a invadat zona, iar un locatar a sunat la 112. Martorul spune că cei vinovaţi ar fi muncitorii vietnamezi. "Am auzit un zgomot puternic, un fâsâit puternic, dar m-am gândit că taie muncitorii asfaltul. A început să miroasă a gaze şi am observat din balcon un abur foarte mare. Escavatorul ăla, muncitorii ăia vietnamezi, spărseseră o magistrală cred, de gaze, că ieşea foarte mult abur. Muncitorii nu cred că anunţaseră pe nimeni pentru că fugiseră toţi de acolo", a spus bărbatul care a sunat la 112.

Pompierii au intervenit imediat în zonă. "Prin apel pe 112 am fost sesizaţi de o avarie la o conducta magistrală de gaze în zona blocului Privilege, pe strada Brăilei. Ne-am deplasat cu două autospeciale şi ajunşi aici au fost observate degajări masive de gaze. Au fost evacuate 30 de persoane din această zonă şi înştiinţaţi ceilalţi locatari pentru a nu folosi focul deschis şi a se autoevacua. Scurgerea de gaze a fost oprită, s-a întrerupt circulaţia pe strada Brăilei timp de 30 de minute, inclusiv circulaţia pietonală. La această oră nu mai există pericol în zonă şi urmează ca cei de la Distrigaz să remedieze defecţiunea", a precizat lt. col Eugen Chiriţă, ISU Galaţi.

Siguranţă în zonă şi anunţarea populaţiei au făcut-o poliţiştii. "Poliţiştii Secţie 3 şi cei ai Biroului Rutier Galaţi au luat măsuri de restricţionare a traficului rutier şi pietonal şi i-au anunţat pe cei care locuiesc în zona limitrofă să nu folosească focul deschis", a precizat cms. şef Cristina Tatulici, IPJ Galaţi.

Primăria municipiului Galaţi, beneficiara lucrării, va deschide o anchetă. "Este vorba despre o lucrare pe stradă Brăilei unde desfăşurăm ample lucrări de modernizare. Din păcate a survenit un incident. Din primele informaţii se pare că un utilaj ar fi lovit acea conductă. Trebuie să spun că este în definitiv vorba despre o problemă a constructorului, deoarece Primăria a predat acel amplasament. Cei vinovaţi vor plăti", a precizat Ovidiu Matache, Primăria Galaţi.

Se estimează că cel târziu până la finalul zilei, alimentarea cu gaze va fi reluată în zonă.

FOTO/VIDEO mai jos!

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu