Tatăl gemenelor ucise şi găsite de medici în frigider, trimis în judecată pentru omor calificat Recomandat

Miercuri, 20 Februarie 2019 16:38
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Constantin Aurelian Ghidionescu, un taximetrist din Galaţi, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi acuzat fiind că şi-a ucis gemenii nou născuţi şi şi-a lăsat soţia, care născuse în baie, să moară înainte de a suna la 112. Fapta s-a întâmplat în martie 2016 şi de atunci până în prezent bărbatul a negat că a ucis gemenii. Acesta a spus că soţia sa, care a născut în baie, neasistată medical, ar fi făcut asta. ”S-a finalizat activitatatea de urmărire penală în dosarul penal în care a fost cercetat inculpatul Ghidionescu Constantin Aurelian (foto). Faţă de dumnealui s-a dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de libertate, pentru comiterea în concurs a unei infracţiuni de omor calificat şi a trei infracţiuni de influenţare a declaraţiilor, reţinându-se faptul că inculpatul a încercat să îşi determine copiii să facă declaraţii mincinoase. Inculpatul nu a recunoscut, şi-a menţinut până la finalizarea anchetei poziţia de nerecunoaştere. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Galaţi”, a precizat Liliana Istrate, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Taximetristul s-a recăsătorit şi continuă să dea întreaga vină pe fosta sa soţie decedată

Între timp, din şase copii, cât avea cuplul, trei, încă minori, sunt luaţi în grija statului şi a familiei extinse. Taximetristul s-a recăsătorit şi, în continuare, susţine că soţia sa a ucis gemenii. În schimb, din rechizitoriu reiese că cei doi soţi se puseseră de acord să ucidă copiii la naştere, din cauza lipsei banilor. Acesta a fost şi motivul pentru care sarcina a fost ţinută secretă. Cei doi soţi plănuiseră să îi îngroape folosind nişte saci menajeri mai mari ca cei cumpăraţi de familie de obicei. Gemenii, două fete, s-au născut vii, iar mama, care le-a născut la circa o oră distanţă, nu ar fi avut cum, cred anchetatorii, să omoare prin înecare cei doi bebeluşi.
”După ce a amenajat împreună cu victima locul în care aceasta urma să nască, inculpatul G. C. A. a mers în primul dormitor, a luat un foarfec din primul sertar al comodei pe care se afla laptop-ul copiilor şi l-a dus în baie. Momentul când inculpatul a luat foarfecul a fost surprins chiar de martorul G. M. care chiar dacă se afla în ultimul dormitor a avut posibilitatea să observe acest moment prin uşa larg deschisă. După ce victima G M (n. r. - soţia decedată) a început travaliul, aceasta a născut cele două fetiţe, G. A. şi G. M., vii şi viabile, conform actelor medicale. Având în vedere că inculpatul, după ce a tăiat cordonul ombilical cu foarfecul pe care el personal îl dusese în baie, a înecat primul nou-născut într-o găleată de culoare albă, ce se afla în partea stângă a băii, în imediata apropierea a uşii de acces, înainte de a se naşte cel de-al doilea copil. După un timp, în momentul în care victima a născut cel de-al doilea copil (viu şi viabil), inculpatul i-a tăiat şi acestuia cordonul ombilical cu acelaşi foarfec pe care îl folosise mai devreme şi l-a înecat în găleata în care se afla cadavrul primului nou-născut. După ce a înecat cele două fetiţe, inculpatul le-a luat şi le-a pus în doi saci pe care i-a dus în magazie, într-un frigider scos din uz”, se arată în rechizitoriu.

Concluzia anchetatorilor este clară chiar dacă nu există un martor ocular

”A fost hotărârea comună a soţilor G. C. A. şi G. M. să omoare copilul ce urma să se nască, mai ales că victima G. M. nu fusese la niciun control medical şi, prin urmare, nu fusese luată în evidenţă cu această sarcină. Pentru punerea în aplicare a planului, cei doi soţi au luat mai multe măsuri, respectiv victima G. M. a cerut să fie cumpăraţi saci mai mari, cu câteva zile înainte, iar inculpatul G. C. A. a ajutat la amenajarea locului naşterii în baia din locuinţă, a dus foarfecul în baie, s-a asigurat că cei şase copii ai familiei nu vor intra baie, a mascat zgomotele care s-ar fi putut auzi prin punerea în funcţiune a maşinii de spălat rufe.
Momentul nr. 2. Uciderea primului nou-născut imediat după naştere, după ce i-a tăiat cordonul ombilical, prin înecarea într-o găleată cu apă care se afla la o distanţă considerabilă de locul unde era aşezată victima G. M., o distanţă greu de parcurs dintre locul unde a născut victima G. M. neasistată şi locul unde se afla găleata în care a fost înecat primul nou-născut. Concret, este greu de crezut că victima G. M., care abia născuse şi urma să dea naştere unui alt copil, tot neasistat, s-ar fi putut ridica din locul unde a născut pentru a se deplasa la găleata din baie, aflată la o distanţă de aproximativ 1,5 metri de picioarele sale, pentru a îneca primul nou născut şi într-un timp care să facă imposibil de auzit de ceilalţi copii aflaţi în camerele alăturate, plânsetele victimei G. A. (n.r. - primul născut).
Momentul nr. 3. După naşterea şi uciderea primului nou născut (victima G. A.), inculpatul, observând că s-a declanşat expulzarea celei de-a doua victime, a luat hotărârea să o ucidă şi pe aceasta (victima G. M.), acţionând în aceeaşi modalitate, respectiv prin înec, în aceeaşi găleată.
Momentul nr. 4. Ulterior, deşi conştientiza starea gravă de sănătate a victimei G. M. care continua să sângereze şi după expulzarea celei de-a doua victime, pentru a nu se afla de fapta sa de a ucide cei doi nou-născuţi şi pentru a nu fi tras la răspundere penală pentru aceasta (...), inculpatul G. C. A. a luat hotărârea să nu anunţe autorităţile. Omisiunea inculpatului de a încunoştiinţa autorităţile în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate victimei G. M., care născuse neasistat, a avut drept rezultat decesul acesteia la 3-4 ore de la declanşarea procesului naşterii”, se explică cursul faptelor în rechizitoriul întocmit de procurorii gălăţeni.

La adresa unde s-au întâmplat odioasele fapte, vecinii încă nu pot uita de tragedie, deşi unii îl consideră încă nevinovat pe taximetrist. Urmează ca magistraţii de la Tribunalul Galaţi să decidă dacă taximetristul spune adevărul.

Citeşte pe aceeaşi temă şi:
- Gemeni găsiţi morţi în frigider

- Fetiţele înecate la naştere ar putea fi îngropate lângă mamă

- Tatăl gemenelor ucise, reţinut pentru omor prin imprudenţă

- Tătăl gemenelor ucise a fost reţinut

- Judecătorii au decis să îl cerceteze în libertate

- Chiar dacă tatăl gemenelor ucise e cercetat în libertate, ceilalţi copii nu se întorc la el

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu