03 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tentativă de omor calificat în cazul incendierii oamenilor străzii
Tentativă de omor calificat în cazul incendierii oamenilor străzii
Din noaptea de joi spre vineri, când în cartierul I.C. Frimu au fost incendiate două persoane fără adăpost,  ancheta bate pasul pe loc. Ancheatorii recunosc faptul că nu au niciun suspect şi lasă să se înţeleagă că nici piste nu au. „În noaptea de 20 spre 21 octombrie, în jurul orei 3, o persoană necunoscută a aruncat o substanţă inflamabilă peste adăpostul improvizat a două persoane fără adăpost. În urma acestei acţiuni, cele două persoane au suferit arsuri pe suprafeţe întinse din corp iar în prezent se află spitalizate. Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infrcaţiunii de tentativă la omor calificat. În momentul de faţă nu există niciun suspect“, a declarat procurorul Oana Hîncu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. 
La Spitalul de Urgenţă Galaţi se fac eforturi pentru a reuşi transferul către o clinică din străinătate a victimei care  a suferit arsuri pe mai mult de 65% din corp. Celălalt om al străzii, cel care a suferit arsuri pe mâini şi picioare, este stabil, dar va avea nevoie de grefe de piele. 
„Pacientul care are arsuri pe 65-70% din corp este în stare gravă, este intubat, este în Reanimare, într-una dintre rezerve. Este îngrijit şi tratat conform protocoalelor. Legat de indicaţia de a-l transfera într-o clinică de specialitate, vreau să vă informez că din momentul în care pacientul a ajuns în spitalul nostru s-a ţinut permanent legătura cu cei de la Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, se fac eforturi pentru a se găsi un loc pentru acest bolnav grav. În momentul în care va exista o posibilitate de transfer, ne vor anunţa. Vorbim zilnic cu dumnealor (cu medicii de la C.O.S.U.) şi ei se interesează la cele două spitale de profil, Bgdasar şi Floreasca, unde ar putea fi primit. De vineri până acum nu au găsit loc. Ţineţi cont că este vorba despre un bolnav intubat, care are nevoie de monitor. Probabil că asta este posibilitatea acum. La Spitalul de Arşi nu au secţie de ATI deschisă. La Spitalul de Urgenţă facem eforturi să îi asigurăm condiţiile necesare tratamentului“, a precizat dr. Mihaela Debita, director Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Articole înrudite