16 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
MIORIŢA, premieră la Teatrul Dramatic Galaţi
MIORIŢA, premieră la Teatrul Dramatic Galaţi

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă, pe 13 şi 14 mai 2023, la ora 19.00, în premieră, spectacolul MIORIŢA inspirat din cunoscuta baladă populară, specific românească.
Produs în perioada martie 2023 - mai 2023, MIORIŢA spune, într-o altă cheie, o poveste de viaţă, posibilă şi în ziua de astăzi. Desprinsă din existenţa pastorală, tema centrală se păstrează în spectacol, şi în pofida dramei, spectatorii au parte de momente care le vor aduce zâmbete, create cu măiestrie de cei opt actori din distribuţia aleasă de regizorul spectacolului, Cristian Ban.
„Mioriţa este un spectacol solar, despre natura umană, care metaforic provoacă spectatorul şi în care încercăm să punem forţa baladei, fără să dăm verdicte. E despre confruntarea noastră, a celor de azi, cu temele baladei care încă creează tensiuni în societatea noastră. Cred că este un spectacol care prezintă, cel puţin la nivel de imagine, ceva foarte departe de noi, ceva ce nu prea vedem sau vedem undeva în drum spre mare, un deal şi nişte oiţe şi plecăm mai departe… Textul spectacolului MIORIŢA este scris pornind de la baladă, este rezultatul improvizaţiilor actorilor care au contribuit într-o mare măsură la construirea spectacolului, dar cu toate acestea balada, temele sunt reprezentate puternic în spectacolul nostru. Mioriţa nu e o comedie, dar pot să asigur publicul că este un spectacol la care se va râde şi acolo unde a fost loc să creăm situaţii comice, cu bun simţ, nu m-am ferit de asta. Am râs foarte mult la repetiţii. În spectacol sunt trei oiţe foarte simpatice, interpretate de trei actriţe foarte bune, şi cui îi place comedia poate să vină măcar pentru oiţe (râde!). Echipa artistică este una minunată, foarte dedicată, iar energia lor este ca un espresso scurt! Pentru mine este o mare plăcere să lucrez din nou cu o parte din actorii cu care am mai lucrat, iar de data aceasta, bucuria este dublată de faptul că în echipa acestui spectacol au intrat şi actori foarte tineri şi studenţi, iar energia lor a fost un punct forte al acestui proiect”, declară regizorul Cristian Ban.
În distribuţie, actorii  Nică Bargan (student la master, Facultatea de Arte, clasa conf.univ.dr. Radu Horghidan), Elena Emandi (studenă anul III, Facultatea de Arte, clasa conf.univ.dr. Radu Horghidan), Radu Horghidan, Oana Mogoş, Vlad Ajder, Elena Anghel, Mihaela Grosu (studenă anul III, Facultatea de Arte, clasa conf.univ.dr. Radu Horghidan), Mihai Păun (actor angajat al teatrului şi masterand, anul II, Facultatea de Arte, clasa conf.univ.dr. Radu Horghidan).
Regia este semnată Cristian Ban, scenografia Andreea Săndulescu, dramaturgia Radu Horghidan, asistent regie, Lavinia Eiler. Genul spectacolului este dramă şi durează 1 h şi 30 min. Spectacolul este produs în cadrul „PROIECT 9. TEATRU ROMÂNESC CONTEMPORAN”, program artistic derulat de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi în perioada 2021-2024, şi este nerecomandat spectatorilor sub 14 ani. Biletele la spectacole pot fi cumpărate online de pe bilete.fanitardini.ro sau de la Agenţia Teatrală din Domnească 59, informează Dramaticul gălăţean.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite