Observaţii astronomice gratuite la Observatorul Astronomic din Galaţi

Miercuri, 27 Iunie 2018 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Sala Auditorium, de la Complexul Muzeal de Ştiintele Naturii "Răsvan Angheluţă" Galaţi, se va desfăşura sâmbătă, 30 iunie 2018, începând cu ora 21:00, evenimentul ştiinţific "Asteroid Day". În cadrul evenimentului va fi organizată o conferinţă cu tema "Asteroizii şi importanţa ştiinţifică a observării lor". "Cei prezenţi în sala de conferinţă vor putea vedea imagini în direct din camera de control a Observatorului Astronomic Galaţi, specialiştii din cadrul muzeului urmând a explica modalitatea de observare a asteroizilor cu ajutorul telescopului şi a camerei CCD, precum şi felul în care se fac măsurători astrometrice la asteroizi", se arată într-un comunicat al Complexului Muzeal de Ştiintele Naturii Galaţi.
De asemenea, organizatorii menţionează că dacă vremea va permite, începând cu ora 23:00, se vor face observaţii, de pe Terasa de Observaţii Astronomice, la diferite corpuri cereşti şi vor fi prezentate principalele stele şi constelaţii ale cerului de vară.
Intrarea la "Asteroid Day" este liberă, accesul publicului făcându-se doar pe la intrarea dinspre Trecere Bac, începând cu ora 21:00, până la ora 00:30.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu