25 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Proiect inovator pentru femeile din Galaţi, la Biblioteca „V.A. Urechia”
Proiect inovator pentru femeile din Galaţi, la Biblioteca „V.A. Urechia”

Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” a obţinut, pentru prima dată, o finanţare în cadrul programului Erasmus Plus.

"Această finanţare, în valoare de 46.815 euro, pe linia «KA122-ADU - Proiecte pe termen scurt pentru mobilitatea cursanţilor şi a personalului din domeniul educaţiei adulţilor», va contribui la implementarea proiectului «iLEARN - program de educaţie pentru femeile adulte», un proiect inovator care se adresează femeilor din judeţul Galaţi", anunţă Biblioteca.

Bibliotecarii gălăţeni pleacă «în schimb de experienţă»

Astfel, prin acest proiect, 20 de bibliotecari, angajaţi ai Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia” Galaţi, vor beneficia de oportunitatea de a participa la cursuri şi vizite profesionale în Cehia, Slovenia, Polonia, Bulgaria şi Portugalia.

"Aceste experienţe vor permite bibliotecarilor să se familiarizeze cu practici şi metode educaţionale inovatoare, aplicate în alte ţări europene. În urma formării, cei 20 de bibliotecari instruiţi vor avea rolul de a împărtăşi cunoştinţele şi abilităţile dobândite altor 30 de bibliotecari de la bibliotecile comunale din judeţul Galaţi. Prin intermediul acestui schimb de experienţă şi competenţe, se urmăreşte crearea unui program de ateliere specifice adresate femeilor adulte din medii dezavantajate", precizează Biblioteca.

Poiectul îşi propune să schimbe viaţa a sute de gălăţence

Obiectivul final al proiectului iLEARN, este de a sprijini dezvoltarea personală şi profesională a 200 de femei din municipiul şi judeţul Galaţi.

"Participantele vor fi selectate din rândul persoanelor care se confruntă cu diferite provocări, cum ar fi lipsa diplomelor de bacalaureat, antecedente penale sau experienţă profesională limitată sau inexistentă. Prin intermediul programului de ateliere, create de bibliotecarii implicaţi în proiect, cursantele vor dobândi competenţele necesare pentru a obţine un loc de muncă şi pentru a-şi îmbunătăţi viaţa", menţionează Biblioteca.

Printre competenţele dezvoltate în cadrul programului „iLEARN - program de educaţie pentru femeile adulte”, se vor număra: utilizarea resurselor online pentru localizarea anunţurilor de angajare, compunerea unui CV şi a unei scrisori de intenţie, precum şi utilizarea instrumentelor digitale de bază şi evaluarea informaţiilor difuzate prin intermediul mass-media şi reţelelor de socializare.

"Biblioteca Judeţeană «V.A. Urechia» Galaţi este dedicată furnizării de servicii educaţionale şi culturale de calitate, iar proiectul iLEARN reprezintă o iniţiativă importantă în sprijinul femeilor adulte care doresc să-şi îmbunătăţească abilităţile şi să aibă acces la oportunităţi mai bune pe piaţa muncii. Mai multe informaţii despre proiectul iLEARN vor fi disponibile în curând, după semnarea contractului Erasmus", conchide Biblioteca.


Articole înrudite