26 FEBRUARIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Al doilea cel mai mare producător mondial de zahăr restricţionează exporturile
Al doilea cel mai mare producător mondial de zahăr restricţionează exporturile

După Brazilia, India impune la rândul ei restricţii asupra exporturilor de zahăr pentru a-şi creşte disponibilitatea pe piaţa internă şi pentru a preveni creşterea preţurilor, scrie ediţia locală a The Economic Times. Guvernul a ordonat furnizorilor să obţină autorizaţii de vânzare a zahărului în străinătate în perioada 1 iunie - 31 octombrie.

Acest lucru este valabil pentru exportul de zahăr brut, zahăr rafinat şi zahăr alb, potrivit unui aviz al Direcţiei Generale de Comerţ Exterior (DGFT). Aceste restricţii nu se vor aplica aprovizionării cu zahăr a Statelor Unite şi a Uniunii Europene în cadrul cotelor stabilite anterior. India a impus restricţii asupra exporturilor de zahăr pentru prima dată în şase ani.

India este al doilea cel mai mare producător mondial de zahăr şi al doilea cel mai mare exportator după Brazilia, astfel încât deciziile Indiei vor avea un impact asupra costului zahărului din întreaga lume, spun experţii. Anterior, India a impus o interdicţie privind furnizarea de grâu în străinătate. Acţiunile autorităţilor ţării se datorează evenimentelor din Ucraina şi sancţiunilor impuse împotriva Rusiei în legătură cu acest lucru, ceea ce determină o creştere a preţurilor la diferite produse agricole şi temerile legate de o criză alimentară globală.


Articole înrudite