13 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Percheziţii la contrabandiştii de ţigări (VIDEO)
Galaţi: Percheziţii la contrabandiştii de ţigări (VIDEO)

Percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete.
În cadrul acţiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Inspectoratului General al Poliţiei Române, la data de 29 mai 2024, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, au pus în executare 8 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Galaţi, într-o cauză penală în care sunt efectuate cercetări faţă de doi bărbaţi, de 58, respectiv 60 de ani, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete.
Astfel, au fost ridicate şi indisponibilizate 17.840 de ţigarete, de diferite mărci, 8 săbii, 6 baionete, 3 pumnale, 1 cuţit cu mâner metalic, 1 lopată de infanterie, 3 teci cu baionete metalice, 6 sticle de alcool netimbrate, de provenienţă din Republica Moldova, 1 telefon mobil şi 6.940 de lei, respectiv 1.000 de euro.
După audieri şi administrarea materialului probator, faţă de bărbatul, de 60 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul de astăzi, 30 mai, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, în vederea luării unei alte măsuri preventive.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
Cercetările sunt continuate de poliţişti, în vederea probării întregii activităţi infracţionale a persoanelor cercetate pentru comiterea faptei mai sus menţionate, prejudiciul fiind estimat, până în prezent, la 14.500 de lei, potrivit I.P.J. Galaţi. Imagini, mai jos!

  • Galerie Video:
    • Video File:
  • Galerie Foto:

Articole înrudite