24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Finalizarea proiectului Cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte CD1, CD2, CD3, CD4, aferente Asociatiei de Proprietari 113 din Municipiul Galati
Finalizarea proiectului Cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte CD1, CD2, CD3, CD4, aferente Asociatiei de Proprietari 113 din Municipiul Galati

Unitatea Administrativ Teritoriala Municipiul Galati  , în calitate de Beneficiar,  anunță finalizarea proiectului  “Cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte CD1, CD2, CD3, CD4, aferente Asociatiei de Proprietari 113 din Municipiul Galati”, cod SMIS 121329 finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3  - Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon - Prioritatea de investiţii 3.1 – Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice si in sectorul locuintelor, Operatiunea A – Cladiri rezidentiale, Apel dedicat obiectivelor SUERD.

Obiectivul general al proiectului consta in scaderea consumului de energie primara la cladirile rezidentiale si scaderea producerii de gaze cu efect de sera.

Obiectivul specific al proiectului consta in cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte CD1, CD2, CD3, CD4 aferente Asociatiei nr. 113 din Municipiul Galati, cu efecte favorabile asupra calitatii mediului ambiental, a sanatatii locatarilor prin reducerea consumurilor pentru incalzire si scaderea sub 90 kW/m2an a energiei consumate. In urma reducerii consumurilor energetice se va reduce amprenta de carbon a cladirilor.

Rezultatele proiectului – cladiri rezidentiale reabilitate termic.

Valoarea totală a proiectului este de 8.120.191,28 lei, din care valoarea eligibila nerambursabila din FEDR este de 3.516.346,41  lei.

Impactul investiției la nivelul  mun. Galati :

  • Imbunatatirea conditiilor de igiena si confort termic interior
  • Reducerea pierderilor de calduria si a consumurilor energetice
  • Reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul si consumul de energie, conducand la utilizarea eficienta a resurselor de energie, in conformitate cu strategia Europa 2020

Informaţii suplimentare despre proiect se pot obţine la:

Manager proiect – Cristian Capetis , Director Directia Dezvoltare Infrastructura si Lucrari Publice tel.: 0236.307.706, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Articole înrudite