14 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
«Spunea că mă iubeşte!» Româncă sedusă şi lăsată fără bani de "Brad Pitt" de pe TikTok (VIDEO)
«Spunea că mă iubeşte!» Româncă sedusă şi lăsată fără bani de "Brad Pitt" de pe TikTok (VIDEO)

O româncă stabilită în Spania a rămas fără 1.300 de euro, după ce a primit mesaje romantice de la "Brad Pitt". Femeia de 62 de ani a descris momentul ca fiind incredibil, crezând iniţial că trăieşte un vis, notează radioimpuls.ro.
Cu promisiuni de cadouri extravagante şi apartenenţa la un grup VIP femeia a rămas fără 1.300 de euro, după ce a primit un mesaj cu un cadou de la "Brad Pitt". În realitate, însă, femeia a fost victima unei escrocherii cibernetice. Într-un interviu oferit recent, Elena Cornea, românca stabilită de 12 ani în Spania, a povestit că a vorbit prima dată cu acest bărbat pe platforma de TikTok să facă parte dintr-un grup de WhatsApp, VIP.
Femeia nu a stat pe gânduri şi i-a oferit bărbatului datele ei personale, pentru a face parte din grupul respectiv. Mai mult, Elena susţine că a avut parte de mesaje frumoase şi de dragoste, pe care escrocul i le scria. Acesta a fost convinsă de sentimentele ei şi a decis să îi ofere banii respectivi pentru coletul mult aşteptat.
"Brad Pitt mi-a scris pe TikTok pentru a-mi oferi un card de membru VIP. M-am abonat cu datele mele personale şi deja a început să-mi trimită mesaje pe Whatsapp. I-am dat 300 de euro din card şi apoi încă 1.000 de euro. Mi-a dovedit că e el cu permisul de conducere pe care era fotografia lui. Am rămas fără cuvinte”, a spus Elena Cornea, potrivit La Region.

Femeia şi-a dat seama că ceva nu este bine după ce a primit un alt mesaj de la falsul" Brad Pitt". Coletul pe care i l-a promis, şi în care se aflau foarte mulţi bani, dar şi bijuterii, fusese reţinut la vamă, iar pentru a ajunge în posesia lui trebuia să vireze o sumă de bani. Şi-a dat seama într-un final că este vorba despre o escrocherie şi a mers la poliţie.
Ajunsă la poliţie, oamenii legii i-au spus româncei că, într-adevăr, autorii s-ar afla în Filipine, dar sunt greu de identificat, iar banii nu mai pot fi recuperaţi.
"Mi-au oferit un pachet cadou care a venit din Statele Unite. Mi-au trimis o fotografie cu conţinutul. Erau bijuterii şi mulţi bani, până la cincizeci de mii de euro şi nu trebuia să plătesc decât 1.000 taxe vamale pentru a le încasa. Am facut transferul prin MoneyGram. Banii mei au mers în Moldova prin Filipine. Apoi, falsul Brad Pitt mi-a cerut încă trei mii de euro pentru a-mi trimite coletul direct acasă. Îmi trimitea inimi şi săruturi, se juca foarte mult cu sentimentele şi emoţiile. Spunea că mă iubeşte” a mai povestit femeia.
Conform spuselor femeii, nu se consideră naivă, nici că ar fi fost îndrăgostită, ci că era o admiratoare a carierei artistice a lui Brad Pitt şi urmărea toate filmele sale. Ei bine, întâmplarea Elenei Cornea serveşte drept un puternic avertisment despre pericolele ascunse pe reţelele sociale şi importanţa verificării identităţii persoanelor cu care intrăm în contact online.


Articole înrudite