27 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Iranul a atacat masiv Israelul
Iranul a atacat masiv Israelul

Iranul a atacat cu drone şi rachete de croazieră Israelul, sâmbătă, 13 aprilie 2024, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene într-un discurs televizat. Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă duminică, la cererea Israelului. Iranul a cerut Statelor Unite să "stea departe" de operaţiunea lansată sâmbătă seara împotriva Israelului, care este "răspunsul" său la atacul împotriva consulatului iranian din Damasc, relatează AFP.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avut o convorbire telefonică cu preşedintele SUA Joe Biden, în noaptea de sâmbătă spre duminică, despre atacul fără precedent lansat de Iran împotriva Israelului, a anunţat biroul premierului israelian, relatează AFP.

Netanyahu l-a contactat telefonic pe preşedintele american în urma unei reuniuni a cabinetului de război israelian consacrată atacului masiv cu drone şi rachete lansat de Iran de pe teritoriul său.
 
Iranul a lansat peste 200 de drone şi rachete către Israel, dintre care "marea majoritate" a fost interceptată fără consecinţe grave, doar o bază militară suferind "pagube minore", a anunţat un purtător de cuvânt al armatei israeliene în noaptea de sâmbătă spre duminică, relatează AFP.

Forţele americane poziţionate în Orientul Mijlociu au doborât drone iraniene care vizau Israelul, a declarat sâmbătă un oficial al Departamentului de Apărare al SUA.

Iranul a cerut Statelor Unite să "stea departe" de operaţiunea lansată sâmbătă seara împotriva Israelului. "Acesta este un conflict între Iran şi regimul israelian asasin, de care Statele Unite TREBUIE SĂ STA DEPARTE!", a declarat misiunea iraniană la ONU într-un mesaj postat pe platforma X.

Benjamin Netanyahu şi-a reunit într-un loc secret Statul Major şi pe cei mai apropiaţi colaboratori ai săi din securitate, inclusiv ministrul Apărării Yoav Gallant şi Benny Gantz, ministru fără portofoliu şi membru al coaliţiei sale guvernamentale, potrivit unei fotografii publicate de serviciile sale, a relatat Agerpres.


Articole înrudite