17 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
A început pelerinajul la Cinstitul Brâu al Maicii Domnului
A început pelerinajul la Cinstitul Brâu al Maicii Domnului

Cinstitul Brâu al Maicii Domnului este pus spre închinare, alături de racla cu mâna făcătoare de minuni a Sfântului Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, Mare făcător de minuni şi grabnic ajutător, începând de duminică, 4 decembrie 2022, în Biserica Sf. Gheorghe Nou, din Bucureşti, anunţă preotul paroh prof. Emil-Nedelea Cărămizaru.

Duminică, la ora 9,00, a avut loc primirea delegaţiei de la Mănăstirea Kato Xenia - Grecia, ce a adus în pelerinaj Cinstitul Brâu a Născătoarei de Dumnezeu şi aşezarea sfântului odor, alături de mâna Sfântului Ierarh Nicolae, în biserică, spre a fi cinstite de către credincioşi.

 Sfintele odoare vor fi expuse spre închinare în sfântul locaş, după cum urmează:

* Duminică - între orele 9,00-22,00;

* Luni - 7,00-22,00;

* Marţi - 6,00-22,00;

* Miercuri - 8,00-22,00, după care este prevăzută plecarea delegaţiei din Grecia, cu Cinstitul Brâu al Maicii Domnului.

 

Programul liturgic este adecvat acestor zile dedicate hramului de iarnă al Bisericii Voievodale Sf. Gheorghe-Nou din Bucureşti, Sfânta Liturghie urmând a începe de la ora 10,00, fiind precedată de Slujba Utreniei. Excepţie face ziua de marţi, la Sărbătoarea Sfântului Nicolae, când Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie Arhierească va avea loc de la ora 9,30, urmând a fi oficiată de Episcopul Vicar Patriarhal Varlaam Ploieşteanul, delegatul Patriarhului Daniel, la ziua hramului bisericii, potrivit Agerpres.

 

Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia (Grecia) va fi adus în pelerinaj, în perioada 4-7 decembrie, la Biserica Sfântul Gheorghe-Nou, cu ocazia prăznuirii hramului de iarnă al acestui locaş, sărbătorit de Sfântul Nicolae.

 

Potrivit tradiţiei, Cinstitul Brâu a fost ţesut de însăşi Maica Domnului din fire de cămilă şi după adormire, în momentul înălţării ei la ceruri, l-a dăruit Sfântului Apostol Toma.

 

Cinstitul Brâu a fost mutat din Ierusalim în Cetatea Constantinopolului în timpul anilor de domnie ai împăratului Arcadie (395-408), fiul lui Teodosie cel Mare. Cu gândul de a proteja capitala imperiului şi pe locuitorii acesteia, împăratul l-a aşezat într-un sipet pe care l-a numit "racla sfântă".


Articole înrudite