24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Best Electric Car 2023 a desemnar cele 7 maşini electrice finaliste
Best Electric Car 2023 a desemnar cele 7 maşini electrice finaliste

Juriul competiţiei Best Electric Car, ediţia 2023, a desemnat cele 7 finaliste din acest an, anunţă organizatorii. În concurs au fost propuse 12 modele eligibile pentru competiţia din acest an. Sunt modelele lansate în ultimul an (după data de 1 martie 2022) şi care sunt disponibile la vânzare pe piaţa românească, alături de facelift-uri importante, care au presupus (eventual) şi schimbarea capacităţii bateriei.
Cei 14 membri ai juriului Best Electric Car au votat fiecare lista de 7 modele preferate, iar în urma centralizării voturilor s-a ajuns la cele 7 finaliste care se vor duela pentru titlul Best Electric Car in Romania 2023. Acestea sunt (în ordine alfabetică): Audi Q8 e-tron, BMW i7, Cupra Born, Kia e-Niro, Nissan Ariya, Toyota bZ4X şi Volkswagen ID.Buzz.
Următorul pas este testarea acestor modele pe un traseu complex şi mult mai lung decât cele din ediţiile anterioare: Bucureşti - Iaşi şi retur.
„Ideea unui astfel de traseu, de peste 900 km, a venit ca urmare a aşteptărilor tot mai mari pe care le au oamenii de la maşinile electrice, în ceea ce priveşte autonomia. Şi în acest fel vom putea verifica nu doar autonomia, ci şi infrastructura de încărcare din zona Munteniei şi a Moldovei. Pe scurt, vă vom putea spune cum se simte călătoria pe distanţe lungi cu o maşină electrică, ce planificare presupune şi cum afectează modul de rulare distanţa pe care o poţi parcurge cu un plin de baterie”, afirmă organizatorii competiţiei.
Câştigătorul ediţiei 2023 a competiţiei Best Electric Car in Romania va fi anunţat pe data de 4 mai 2023.
Competiţia Best Electric Car în Romania este organizată de grupul Auto Expert Media, în parteneriat cu un juriu format din jurnalişti cu experienţă de la cele mai importante publicaţii de profil din România.


Articole înrudite