18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Doliu în sport: "Dispariţia lui ne lasă mai singuri şi mai săraci!"
Doliu în sport: "Dispariţia lui ne lasă mai singuri şi mai săraci!"

Florin Grapă (foto ↓), unul dintre antrenorii marcanţi în ultimele decenii în voleiul feminin românesc, a decedat, marţi dimineaţa, la vârsta de 68 de ani, după o luptă dură cu o boală nemiloasă, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Volei.
Născut la 20 noiembrie 1954, Florin Grapă, profesor universitar doctor la Universitatea din Bacău, a fost unul dintre cei mai valoroşi antrenori din istoria voleiului românesc. De numele său se leagă toate performanţele formaţiei feminine Ştiinţa Bacău, pe care a preluat-o în 1988, când echipa era în liga secundă şi ''pe care a condus-o şi a iubit-o până la în ultimele clipe ale vieţii''. A promovat pe prima scenă cu această formaţie în 1989 şi de atunci a transformat-o într-o forţă şi într-un reper al voleiului feminin românesc.
A câştigat cu această echipă mai multe titluri de campion naţional şi Cupe ale României, a condus-o în fazele superioare ale tuturor cupelor europene, dar a şi descoperit şi lansat foarte multe nume mari ale voleiului feminin autohton, foarte multe jucătoare descoperite şi formate de domnia sa ajungând să joace în echipa naţională a României.
Între 1986 şi 2000 a fost antrenorul selecţionatelor de cadete şi junioare ale României. Apoi, din 2001, a pregătit în mai multe rânduri lotul naţional de senioare, sub conducerea sa, naţionala calificându-se de mai multe ori la Campionatele Europene, potrivit Agerpres.

doliu

"A fost suflet şi inimă pentru volei !!! Dispariţia lui ne lasă mai singuri şi mai săraci !!! Drum bun printre stele Domnule Profesor !!!"/ "Dumnezeu să-l ierte! Un profesionist şi un om care s-a măcinat şi fizic şi psihic, în faţa nepăsării autorităţilor locale de a-l ajuta în problemele materiale şi de lot ale echipei (de fapt în toate problemele în general!) pe care a iubit-o atât de mult! Fiecare antrenor este unic prin stil şi personalitate! Aşa a fost şi domnul Grapă! Sigur ar merita o statuie în Bacău! Odihnească-se în pace! Condoleanţe familiei!", sunt câteva dintre mesajele de condoleanţe de pe pagina de Facebook citată.


Articole înrudite