16 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Explozie cu victime multiple la o staţie GPL de lângă Bucureşti
Explozie cu victime multiple la o staţie GPL de lângă Bucureşti

UPDATE: duminică, 27 august 2023, ora 9.00 - Potrivit informaţiilor comunicate de Ministerul Afacerilor Interne, prima explozie a provocat 8 victime, dintre care o persoană a murit de infarct, fără să aibă arsuri, iar şapte persoane cu arsuri au fost transportate la spitalul de urgenţă Bucureşti şi Spitalul Bagdasar Arseni.
A doua explozie a dus la rănirea a 50 de oameni, dintre care 3 transportate la UPU Târgovişte şi 47 la unităţi sanitare din municipiul Bucureşti, cu arsuri şi traumatisme. Dintre acestea, 43 de persoane sunt cadre MAI (39 pompieri, 2 poliţişti si 2 jandarmi).
Potrivit ultimei raportări 54 persoane sunt internate în diverse secţii ale unităţilor sanitare, 10 dintre acestea fiind intubate.

A fost activat Mecanismul European de Protecţie Civilă, cu scopul realizării, în regim de urgenţă a transferului pacienţilor puternic afectaţi, pentru acordarea îngrijirilor medicale care se impun marilor arşi.

Doi pacienţi au fost transferaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la o unitate medicală din Bruxelles, fiind vorba despre doi pompieri. Alte două persoane urmează să fie duse cu o aeronavă a Ministerului Apărării la Milano, în Italia.

Duminică dimineaţă, la ora 08:00, circulaţia era în continuare oprită pe ambele sensuri pe DN 1A Bucureşti-Ploieşti, în localitatea Crevedia, iar forţele de intervenţie izolaseră zona şi acţionau pentru lichidarea totală a incendiului.

Staţia GPL unde au avut loc exploziile aparţine unei firme deţinute de fiul primarului municipiului Caracal, Ion Doldurea (PSD). Staţia GPL, conform primarului din Crevedia, ar fi avut activitatea suspendată şi nu ar fi avut voie să vândă carburanţi.

UPDATE: Ora 23:15 - În spitalele din Bucureşti au fost aduse 46 de persoane rănite în urma exploziilor care au avut loc, sâmbătă, la staţia GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa. La Spitalul "Bagdasar-Arseni" sunt 11 pacienţi, dintre care trei intubaţi, la Spitalul Universitar - patru pacienţi, la Spitalul de Arşi - patru pacienţi, unul fiind intubat, iar la Floreasca sunt 27 de persoane rănite, dintre care patru intubate, a informat, sâmbătă seară, Guvernul. În explozii au fost răniţi 26 de pompieri. Conform sursei citate, mecanismul european va fi folosit, în primul rând, pentru toţi cei intubaţi, informează Agerpres.

UPDATE: Ora 22:00 26 de pompieri au suferit arsuri la a doua explozie. Zona de evacuare a populației a fost extinsă la 700 m, iar echipele de intervenție se tem că  încă o cisternă aflată în apropiere prezintă risc mare de explozie.

UPDATE: Ora 21:15 - La Crevedia s-a produs o a doua explozie. Cinci pompieri au fost răniţi. 

Autorităţile din judeţul Dâmboviţa au activat Planul Roşu de Intervenţie în urma exploziei urmată de incendiu care s-a produs sâmbătă seară, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia. "Având în vedere numărul de persoane implicate, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie", anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

Până în prezent, şapte persoane au fost transportate la spitale. Un pacient a fost dus la Spitalul Floreasca, iar alţii la Bagdasar-Arseni. La Ministerul Sănătăţii a fost organizat un grup de lucru în urma incidentului. Potrivit ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, există şi decese în urma exploziei.

De asemenea, având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflată în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, informează Agerpres.

Populaţia din zona exploziei va fi evacuată pe o rază de 300 de metri, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa. Conform sursei citate, la faţa locului a fost alocată şi autospeciala transport roboţi.

Conform datelor furnizate iniţial de ISU, la faţa locului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie la înălţime, 3 ambulanţe SMURD şi 7 ambulanţe SAJ , dar la faţa locului vin din ce în ce mai multe forţe de intervenţie.
Astfel, în sprijinul ISU Dâmboviţa au fost alocate şi 10 autospeciale de stingere, 10 ambulanţe SMURD, o autospecială de intervenţie la înălţime şi o autospecială CBRN din cadrul ISUBIF, iar la locul intervenţiei se deplasează şi elicopterul SMURD.
"Circulaţia rutieră este blocată total pe DN 1A, fiind deviată prin localitatea Cocani. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor comiterii evenimentului", precizează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Evenimentele sunt în desfăşurare.


Articole înrudite