22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
MApN: Militari grav răniţi în timp ce aprindeau o încărcătură de explozibil
MApN: Militari grav răniţi în timp ce aprindeau o încărcătură de explozibil

Miercuri, 15 februarie, în jurul orei 09.30, în Poligonul Căţelu,  trei militari din cadrul Centrului 13 Comunicaţii şi Informatică „Colonel Gheorghe Vişata”, din Bucureşti, au fost răniţi pe timpul executării unei şedinţe de aprindere pe cale pirotehnică a unei încărcături de exploziv (TNT).
Au fost aplicate imediat procedurile standard în astfel de situaţii, fiind acordat primul ajutor la faţa locului de personalul medical prezent pe timpul desfăşurării şedinţei de instruire. Doi dintre militari, un soldat şi un căpitan, au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila” pentru efectuarea investigaţiilor medicale, unitate medicală la care a fost transportat, ulterior, şi un al treilea militar, cu gradul de soldat.
Unul dintre soldaţi a suferit politraumatisme la membrele superioare şi în zona capului, şi este supus, la ora difuzării informaţiei de presă, unor intervenţii chirurgicale şi proceduri medicale complexe. Starea sa este stabilă, neexistând, la acest moment, din evaluarea medicilor, pericol vital.
Ceilalţi doi militari sunt în afara oricărui pericol, fiind în evaluarea echipelor medicale. Ofiţerul prezintă escoriaţii, plăgi la membre şi tulburări de vedere, iar celălalt soldat, care a solicitat evacuarea către spital după aproximativ două ore de la producerea incidentului, prezintă escoriaţii la nivelul membrelor.
Conducerea unităţii a informat Parchetul Militar Bucureşti şi a stabilit o comisie de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, informează MApN.

Articole similare: Militar român găsit decedat la Constanţa


Articole înrudite