17 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Preotul Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală de încă cinci femei
Preotul Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală de încă cinci femei

Noi acuzaţii de agresiune sexuală i-au fost aduse preotului Visarion Alexa. Mai multe surse au declarat pentru Digi24 că există în acest moment alte cinci pângeri împotriva lui, iar incidentele ar fi avut loc în ultimii ani.

Amintim că Visarion Alexa, fost paroh al Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile după ce o enoriaşă l-a acuzat că a agresat-o sexual în curtea bisericii, după spovedanie.

Arhiepiscopia Bucureştilor a anunţat că face o anchetă în acest caz şi că preotul a fost suspendat „de la slujirea preoţească”. Preotul şi-a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat şi în stenogramele devenite publice. A refuzat să ofere însă detalii amănunţite şi a invocat faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reţinut în declaraţii.

Visarion Alexa se află sub control judiciar, dar procurorii sunt nemulţumiţi de această măsură, pe care o consideră prea blândă, şi au cerut ca preotul să fie arestat. Preotul nu a făcut nici de această dată nicio declaraţie.

! Tribunalul Bucureşti a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a preotului Visarion Alexa, acuzat că agresat sexual o femeie. Acesta urmând să rămână sub control judiciar pentru 60 de zile.


Articole înrudite