29 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Românii care nu au asigurare de sănătate vor putea beneficia de o serie de servicii medicale de bază
Românii care nu au asigurare de sănătate vor putea beneficia de o serie de servicii medicale de bază

Dr. Adrian Streinu Cercel, senator PSD, preşedintele Comisiei pentru Sănătate, a venit cu o veste bună în cadrul dezbaterii „Industria inovatoare de medicamente, partener strategic pentru societate, economie şi sănătate”, organizată de DC MEDIA GROUP.
„La nivelul Senatului s-a votat şi s-a legiferat că persoanele care sunt neasigurate, şi ar trebui să beneficieze de programe de sănătate din România, vor beneficia de aceleaşi acte medicale şi terapii ca cei asiguraţi. Dacă nu vom face aşa, aceşti pacienţi vor reprezenta un pol care vor transmite mai departe infecţii”, a declarat Adrian Streinu-Cercel în cadrul dezbaterii.
Românii care nu au asigurare de sănătate pot beneficia de o serie de servicii medicale de bază, parte din ele menite să depisteze timpuriu unele afecţiuni, dar şi pentru degrevarea serviciilor medicale de urgenţă, potrivit unui proiect de OUG anunţat de Ministerul Sănătăţii.
„Acest proiect de Ordonanţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Legii Sănătăţii, a Legii 95, asigură cadrul legal pentru punerea în aplicare a Acordului de împrumut ratificat prin Legea 1/2021, acord de împrumut încheiat între România şi Banca Mondială. Prin cadrul acestui proiect, ţinta asumată este de 2 milioane de persoane neasigurate care vor beneficia de un pachet de servicii medicale extins, acordat la medicul de familie”, a declarat, în exclusivitate, pentru DC Medical Mihaela Tănase, purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).


Articole înrudite