18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
USL îi cere lui Băsescu să le solicite românilor să participe la referendum şi să înceteze cu defăimarea României
USL îi cere lui Băsescu să le solicite românilor să participe la referendum şi să înceteze cu defăimarea României
USL îi solicită preşedintelui suspendat Traian Băsescu să-i cheme pe români la votul de la referendumul din 29 iulie şi să înceteze campania de "defăimare" a României, a declarat, marţi, viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu.
„USL îi cere public lui Traian Băsescu să solicite românilor foarte clar să vină într-un număr cât mai mare să voteze la referendum. Preacinstitul Traian Băsescu să treacă de la minciuni la adevăruri. Dacă Traian Băsescu nu va face un apel categoric la populaţie cu privire la prezenţa la vot înseamnă că este necinstit. (...) Noi îi cerem să înceteze cu defăimarea României", a spus Nicolăescu, într-o conferinţă de presă organizată la sediul USL.
El a susţinut că preşedintele suspendat a transmis informaţii greşite mai multor lideri europeni.
"Traian Băsescu - omul stat - şi PDL, reprezentanţii de seamă ai acestuia, Cristian Preda şi Monica Macovei, (...) au denigrat România la PPE şi la reprezentanţii acestui partid din Comisia Europeană, dovadă elemente din ultimul raport de monitorizare în care sunt cuprinse multe din minciunile lui Traian Băsescu. Deteriorarea imaginii României s-a produs tocmai din cauza acestei propagande mincinoase şi defăimătoare pe care au făcut-o Traian Băsescu şi acoliţii lui. (...)Traian Băsescu a făcut rău României în mod deliberat şi o spun cu toată responsabilitatea dezinformând oficialii europeni din dorinţa disperată de a-şi salva funcţia, de a-şi salva scaunul. Este nedemn şi ruşinos pentru un preşedinte, fie şi suspendat, să-şi denigreze propria ţară şi să o pună într-o lumină defavorabilă să-i afecteze statutul în plan european pentru a ţine de scaun", a completat liberalul.
El a punctat că referendumul are legătură doar cu Traian Băsescu.
"Acest referendum, o spun clar, este despre Traian Băsescu şi cum şi-a exercitat Traian Băsescu mandatul de preşedinte al României. Referendumul nu este despre Crin Antonescu, Victor Ponta, despre ce zic şi ce fac aceştia. Referendumul nu este nici despre USL, nici despre relaţiile României cu CE, nici despre MCV. Referendumul este despre cum arată România lui Traian Băsescu", a afirmat Nicolăescu.
Liberalul a afirmat că "pe 29 iulie, lupta lui Traian Băsescu cu românii trebuie să ia sfârşit".
"Chemăm oamenii la referendum pentru a spune Da pentru că vrem să-l demitem pe Băsescu. Traian Băsescu şi liderii PDL încearcă să abată atenţia către o serie de teme parazite care nu au nicio legătură cu referendumul şi mai ales cu faptul că Traian Băsescu este chemat să răspundă în faţa românilor", a completat el.


Articole înrudite