22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Valul 6 de COVID-19 ameninţă România. Explozie de cazuri în ultima săptămână
Valul 6 de COVID-19 ameninţă România. Explozie de cazuri în ultima săptămână

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că a discutat cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, despre faptul că, în ultima perioadă, a început să crească numărul de infectări cu Covid-19 în România, notează stirileprotv.ro.
Şeful statului a precizat că ministrul i-a transmis că, deocamdată, nu se gândeşte la măsuri restrictive, ci doar la recomandări pentru populaţie.
"Este supărător să vedem că iarăşi creşte un val de infectări. Se pare totuşi că în această etapă, pentru aceste forme de virus, vaccinul existent nu are efectul pe care l-am sperat şi pe care ni l-am dorit. Pe de altă parte, cel puţin statisticile spun că nu se produc forme mai grave decât până acum. Am discutat această chestiune cu ministrul Sănătăţii, care gestionează întreaga paletă de măsuri, şi domnul ministru mi-a spus că nu se gândeşte la măsuri restrictive, ci în continuare la recomandări în acest domeniu. Eu sper să aibă dreptate şi să rămânem la atât. Dar o grijă faţă de propria persoană şi faţă de cei apropiaţi este de bun augur în aceste vremuri", a spus preşedintele Klaus Iohannis într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.
Ministerul Sănătăţii recomandă din nou purtarea măştii în spaţii aglomerate închise, cum sunt mijloacele de transport în comun.
În vest sunt înregistrate deja sute de mii de noi cazuri. În Romania, am putea vorbi de un vârf la finalul verii, când pot exista, conform estimărilor, şi 10.000 de cazuri pe zi.
De la începutul verii, peste 20.000 de persoane s-au îmbolnăvit de Covid-19.
Cele mai multe în săptămâna care a trecut, când s-au înregistrat aproape 8.000 de cazuri noi. Cifra este în continuă creştere.


Articole înrudite