25 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
TABEL: Cum calculezi ce vârstă are pisica ta!
TABEL: Cum calculezi ce vârstă are pisica ta!

Pisicile se numără printre prietenii blănoşi si omului, acestea transformându-se în adevăţai membri ai familiei. Blana moale, torsul liniştitor, mieunatul jucăuş, toate acestea, şi nu numai, fac dintr-o pisică animalul de companie preferat al multor oameni.
Însă, câţi ani are pisica ta? Ştiai că un an uman pentru pisici îseamnă cu totul altceva? Experţii susţin că pisicile trăiesc, în medie, între 10 şi 15 ani, însă depinde foarte mult de condiţiile pe care le-au avut.
Semnele bătrâneţii la pisici se văd după ce ating pragul de 10 ani. La această vârstă începi să observi primele schimbări la blană. Chiar mai mult, pisicile bătrâne devin mai calme şi dorm mai mult. Ele au şi nevoi speciale. De exemplu, pisicile bătrâne au nevoie de mâncare specială, care este uşor de mestecat şi este adaptată la cerinţele reduse de energie ale pisicii, potrivit gandul.ro.
Vârsta pisicii se calculează astfel: o lună la pisici este echivalentul a 6 luni la om. La 2-3 luni, va avea echivalentul unei vârste de 2-5 ani la om, iar la 4 luni va avea 6-8 ani. Dacă pisica ta are 6 luni, atunci această vârstă este echivalentul a 10 ani la om, relatează cumsa.ro.
Primul an din viaţa pisicii este echivalent cu vârsta de 24 de ani la om. Pentru al doilea an din viaţa pisicii, se vor adaugă doar 4 ani umani. Aşadar, la 2 ani umani, pisica ta va avea o vârstă de 28 de ani. După asta, la fiecare an se vor adaugă 4 ani.
Tabelul simplu care determină câţi ani „umani” are, mai jos!

  • Galerie Foto:

Articole înrudite