12 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Au fost decise reducerile din administraţie
Au fost decise reducerile din administraţie
Ieri Prefectura Galaţi a prezentat numărul de posturi care vor rămâne în administraţia întregului judeţ. Doar în administraţia municipiului Galaţi numărul personalului scade sub jumătate.
Decizia a fost luată în concordanţă cu prevederile OUG 63/2010, care, ţinând cont de numărul de locuitori, face referire la reducerea cheltuielilor bugetare, numărul maxim de posturi din serviciile de evidenţă a persoanelor, poliţie comunitară, fiind adăugate posturi (pentru fiecare unitate administrativ-teritorială) corespunzătoare implementării proiectelor europene.
Astfel, la nivelul întregului judeţ Galaţi, care are o populaţie de 609.398 de persoane, vor exista în structurile administrativ-teritoriale 3.889 de posturi. Dintre acestea 3.359 reprezintă funcţionarii, 105 posturi aparţin serviciilor publice comunitare de evidenţă a populaţiei, 336 posturi ale poliţiei comunitare şi pazei, iar 89 de posturi au fost adăugate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri nerambursabile.
Pentru municipiul Galaţi totalul celor rămaşi va fi de 1.113 persoane. Aceştia se împart astfel: 45 la seviciul de evidenţă a populaţiei (care deserveşte populaţia municipiului Galaţi şi a încă 20 de localităţi limitrofe), 290 de posturi rămân la poliţia comunitară, 10 pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri nerambursabile şi 768 la Primărie.
Conform unor declaraţii anterioare, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco dădea un număr de circa 2.600 de angajaţi aflaţi în subordinea municipalităţii, care includea şi serviciile din subordinea acesteia. Primarul Dumitru Nicolae a refuzat să prezinte cifra existentă a personalului din subordinea sa, comentând că aşteaptă informarea Prefecturii, pentru că nici măcar „Nu vreau să mă gândesc!” la situaţie. Dacă luăm în considerare cifra avansată de viceprimar, atunci municipalitatea va reduce mai mult de jumătate din personalul pe care îl are în prezent.


Articole înrudite