13 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Conform deciziei Guvernului de reducere la jumătare a numărului de subprefecţi, această amputare se va produce şi la Prefectura noastră. Actualii subprefecţi ai Galaţiului sunt Paul Florea, venit iniţial ca interimar pe filiera PDL, pe 18 martie 2009, şi Daniel Ovidiu Tudorache, instalat ceva mai târziu, pe 12 martie 2010, din partea UNPR. Cei doi subprefecţi ai Galaţiului au câştigat în cursul lunii aprilie, potrivit datelor publicate pe site-ul instituţiei, 4.963 lei şi respectiv 4.533 de lei.
Mircea Toader, liderul PDL Galaţi şi secretar executiv PDL, ne-a declarat că va putea indica numele celui care va pleca abia după şedinţa de guvern de miercurea viitoare. Conform procedurilor, numirea în funcţie a subprefecţilor se decide la nivelul guvernului, aceştia fiind reprezentanţii guvernului în teritoriu, şi tot de acolo se stabileşte retragerea acestora.
Paul Florea, născut în 11.06.1954 şi până la fotoliul de subprefect a ocupat periodic diverse funcţii în administraţia locală şi centrală: a fost consilier local din partea PNL, inspector al ANFP-ACRI, din cadrul MAI, şi consilier în Ministerul Turismului. Daniel Ovidiu Tudorache s-a născut în judeţul Galaţi, pe 19 iunie 1969. A fost comisar în carul Gărzii Naţionale de Mediu, Comisariatul Galaţi.


Articole înrudite