13 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deşi situaţia cu care se confruntă Galaţiul în ultimele zile a fost amplu relatată de mass media locală şi naţională, cei mai mulţi dintre politicienii gălăţeni nu au ieşit public să spună care este părerea lor referitoare la ceea ce se întâmplă sau care ar fi, în opinia lor, soluţiile care ar trebui luate pentru rezolvarea problemelor. Tăcere aproape totală din partea reprezentanţilor partidelor, care nu au organizat o conferinţă de presă şi nici nu au trimis vreun comunicat de presă în care să îşi exprime măcar preocuparea faţă de situaţia mai mult decât îngrijorătoare cu care se confruntă muncipiul, şi aici ne referim la pericolul inundării mai ales a Văii Oraşului, fapt care ar produce pagube însemnate. Modul de reacţie al politicienilor gălăţeni, şi mai ales al celor care au primit votul locuitorilor oraşului, poate naşte semne de întrebare dacă ţinem cont de faptul că asemenea probleme care interesează şi afectează comunitatea locală nu reprezintă subiectul conferinţelor sau comunicatelor de presă, în timp ce aleşii au ştiut să comunice ce aveau de spus pe teme generale sau care nu îi priveau strict pe gălăţeni. Dacă discreţia la nivel de atitudine sau a luării unei poziţii, măcar la nivel declarativ, a celor mai mulţi dintre politicienii gălăţeni, poate fi considerată cel puţin un mister, la fel de misterios este şi modul în care aceştia s-au implicat sau au dat o mână de ajutor locuitorilor care au fost afectaţi de inundaţii, şi aici ne referim atât la locuitorii comunelor lovite de inundaţii cât şi la cei care locuiesc în Valea Oraşului.
Niciun politician gălăţean nu a ieşit public să spună dacă îi va sprijini pe cei afectaţi de inundaţii sau va organiza vreo campanie de sprijinire a sinistraţilor. Aşteptăm o poziţie pe această temă mai ales din partea parlamentarilor gălăţeni care au fost aleşi de locuitorii din Valea Oraşului şi din cartierul Barboşi să le reprezinte interesele, şi anume senatorul liberal Paul Ichim şi deputaţii PSD Florin Pâslaru şi Lucreţia Roşca. Sperăm în acelaşi timp ca un număr cât mai mare de politicieni gălăţeni, indiferent de culoarea lor politică, să fie prezenţi în punctele fierbinţi ale oraşului şi să dea o mână de ajutor celor care au probleme.

Prezenţa în Valea Oraşului, făcută publică pe blog

Deşi nu a organizat vreo conferinţă de presă şi nu a dat vreun comunicat de presă, aşa cum făcea pe marginea altor teme, pentru a-şi spune public poziţia faţă de ceea ce se întâmplă cu Galaţiul în ultimele zile, deputatul PDL de Galaţi Mihail Boldea a găsit altă cale să prezinte ceea ce a făcut în ultimele zile. Cine ar fi avut curiozitatea să acceseze blogul deputatului gălăţean ar fi aflat că acesta, împreună cu câţiva din voluntarii săi, a stat luni timp de opt ore în Valea Oraşului şi a dat o mână de ajutor la construirea digului. În acelaşi timp, nu a scăpat ocazia să îl critice pe viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, care, din câte ştim noi, a stat „pe metereze” zi şi noapte, zile întregi. Pe blogul deputatului PDL de Galaţi nu am citit dacă Mihail Boldea va avea şi vreo contribuţie financiară la ajutarea locuitorilor din Valea Oraşului, dar până una, alta, gestul său de a ajuta la construirea digului este de lăudat. Deşi... cu o floare nu se face primăvară.


Articole înrudite