16 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Social democratul Claudiu Brânzan reclamă situaţia de la Direcţia Agricolă Galaţi, unde conducerea asigurată de Violeta Nanu (PSD) ar fi ilegală. Brânzan precizează că Violeta Nanu a fost anunţată printr-o adresă datată 5 iulie că „efectul specific al pierderii constituţionalităţii (OUG 37/2009 - n.r.) este repunerea în situaţia anterioară”, adică Violeta Nanu trebuie să elibereze scaunul directorial pentru Alexandru Sântion. Brânzan susţine că după primirea adresei respective directoarea Nanu a pus într-un sertar documentul respectiv şi a continuat să semneze documentele în numele instituţiei, chiar dacă astfel comite o ilegalitate. Mai mult, Brânzan a adăugat că după data de 5 iulie Sântion ar fi fost contactat telefonic de o angajată a direcţiei care i-a cerut să facă o vizită la fostul loc de muncă, pentru a semna un document pe care nu trebuia să se deranjeze să îl conceapă. Demisia fusese încropită de cineva dintre angajaţi, iar Sântion ar fi trebuit să o semneze. Brânzan atrage atenţia asupra faptului că orice document semnat de Violeta Nanu este ilegal, ca şi numirea pe un post de adjunct a colegei de partid Gabor. 
Brânzan a comentat: „Doamna Nanu nu mai este director coordonator, dar semnează documente în mod ilegal. Nu am nimic cu doamna Nanu, nu e un atac personal”, pentru ca apoi să continuie relatarea: „Ulterior la direcţie a mai ajuns o adresă a ministerului în care se preciza că «revine în post Alexandru Sântion»”. Brânzan a comentat că acea adresă s-a pierdut „în Triunghiul Bermudelor” al instituţiei. Social democratul a adăugat: „Eu sînt conştient că viaţa directorilor anteriori ordonanţei de urgenţă (OUG 37/2009 - n.r.) va fi foarte scurtă, pentru că Guvernul se va încorda o dată şi îşi va pune oamenii”, dar până atunci Brânzan revendică postul pentru Sântion.
Contactată telefonic, Violeta Nanu a respins acuzaţiile aduse din tabăra social democrată, apreciind că Brânzan prezintă „numai o parte din adevăr”. Nanu susţine că adresa privind repunerea în funcţie a directorilor anteriori declarării neconstituţionalităţii OUG 37 a fost trimisă în bloc spre toate direcţiile din teritoriu, fără o analiză a fiecărei situaţii în parte. Nanu motivează că regula avea să se aplice doar în cazul celor rămaşi în sistem după eliberarea posturilor de directori. Democrat liberala a precizat: „Nu s-a făcut analiza pe fiecare caz în parte. Adresa a fost primită neştiindu-se (la minister n.r.) că Sântion a plecat din instituţie din februarie 2010. Eu funcţionez acum în baza unui ordin de ministru, pe perioadă temporară, până la organizarea concursului”. Nanu a adăugat că a fost alegerea lui Sântion să părăsească instituţia, iar Sântion este liber să participe la concursul pentru ocuparea funcţiei de director, atunci când va avea loc.


Articole înrudite