26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Consilierii locali PDL vor propune eliminarea transportului cu maxi-taxi în Galaţi
Consilierii locali PDL vor propune eliminarea transportului cu maxi-taxi în Galaţi

Nemulţumiţi de conducerea defectuoasă şi de neregulile de la Transurb se declară şi membrii PDL Galaţi, care spun că au vorbit cu şoferii participanţi la grevă şi au decis să alcătuiască o solicitare către primar şi Consiliu Local care conţine o serie de măsuri ce trebuie luate de urgenţă. Preşedintele organizaţiei judeţene a PDL Galaţi, Doru Resmeriţă, a explicat în cadrul unei conferinţe de presă că din discuţiile pe care le-a purtat cu şoferii în timpul grevei a aflat că aceştia sunt nemulţumiţi în special de modul de lucru impus şi de salariile mici.
"Toate angajările la Transurb, în ultima perioadă, s-au făcut pe criterii politice - ei îmi mai zic şi o serie de criterii «economice» şi faptul că directorul actual a angajat frate, cumnată, verişori şi că nu există director sau şef de coloană care să nu fie membru al Partidului Conservator. Putem spune chiar că organigrama Transurb se poate suprapune foarte bine pe organigrama filialei PC Galaţi. Ne-am întrebat care e motivul pentru care a fost declanşată greva şi au zis că totul a plecat de la o diagramă pentru zilele de sâmbătă şi duminică, în care sunt introduse pe 23 de trasee doar vreo 30 de autobuze, oamenii aşteptând în staţii între 60 şi 80 de minute. Şoferii s-au săturat să fie înjuraţi de oameni. Tot un declic a fost acela că un director, Negraru, care înţeleg că e director fără concurs şi încă interimar pe un an, i-a pus să semneze un proces verbal prin care se angajau să nu mai fure carburant. Oamenii au refuzat, că ar fi însemnat să recunoască faptul că fură", a spus Resmeriţă.
În condiţiile mai sus menţionate, membrii PDL vor înainta Consiliului Local şi primarului o adresă care cuprinde mai multe solicitări - demiterea conducerii Transurb, contractarea unui audit extern de urgenţă, dar şi comunicarea către ceilalţi operatori de transport în comun, a căror licenţă expiră în 2015, că începând cu acea dată va exista doar un singur operator, cel public. Solicitările ar trebui să aibă rezolvare dacă, aşa cum a spus Resmeriţă, "primarul va vrea cu adevărat să schimbe faţa oraşului".


Articole înrudite