13 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Vicepreşedintele grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, Florin Pâslaru, respinge declaraţiile preşedintei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Aceasta acuzase PSD că ar fi pretins 127 de miliarde de lei contra sprijinului acordat pe Legea pensiilor.
Pâslaru a infirmat existenţa oricărei înţelegeri, adăugând că suma respectivă reprezintă acordul prealabil al guvernului de finanţare a unor proiecte din teritoriu. Explicaţia lui Pâslaru este următoarea: „Nu am tras niciun ban. Este vorba despre banii care trebuie daţi către colegii (colegiile electorale n.r.) în urma solicitărilor pe care le fac parlamentarii. De exemplu, eu Florin Pâslaru, în colegiul din Galaţi, am primit nişte solicitări de la Consiliul Judeţean, de la nu ştiu ce grădiniţă, de la inspectoratul şcolar, de nu ştiu unde. Cu aceste acte, eu am mers la ministerul de resort, de exemplu la Ministerul Culturii, şi mă duceam cu un dosar, de la o instituţie oarecare din subordinea acestui minister care verifica dosarul şi spunea că este adevărat, au nevoie de bani, dar nu putem da decât o anumită sumă, după care cele doua instituţii, ministerul culturii şi instituţia respectivă din Galaţi care solicita, intrau în discuţii, urmând ca la o rectificare bugetară să le dea banii promişi. Aceştia sunt banii”. Deputatul gălăţean a adăugat că solicitările sale nu au fost soluţionate.
Pâslaru a adăugat că toate confruntările purtate pentru revotarea legii pensiilor demonstrează că votul iniţial cu care a trecut Legea pensiilor a fost incorect.
Întrebat de ce au părăsit sala înainte de votul mult disputatei legi, social democratul a argumentat că propusese votul uninominal, astfel încât să fie clar cine şi cum a votat. Propunerea i-a fost respinsă şi, pentru că la un moment dat un amendament ar fi căzut iar următoarele treceau, social democraţii au decis să părăsească sala pentru a fi evidentă lipsa cvorumului.


Articole înrudite