13 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Candidatul PSD a câştigat din primul tur alegerile desfăşurate în localitatea Schela, dovedindu-se de departe preferat în opţiunea electoratului celei mai dinamice localităţi din judeţul nostru. Noul primar, Maricel Petrea, va ocupa fotoliul de primar cu sprijinul a celor 1.064 de voturi validate în favoarea sa. Reprezentanţii celorlalte partide au obţinut următoarele rezultate în urma votului exprimat duminică, 26 septembrie: 655 voturi (PDL), 119 (PNL), 129 (PC), 25 (UNPR), iar independentul a obţinut sprijinul a 67 de electori. 
Alegerile în localitatea Schela au fost organizate ca urmare a condamnării predecesorului, Iacov Bărceanu (PSD). Bărceanu a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate pentru o perioadă de 4 ani şi jumătate. Instanţa a stabilit vinovăţia sa în angajarea fictivă a 120 de persoane la firma Starod Silva pe care o administra înainte de a deveni primar, cauzând astfel statului un prejudiciu de peste 300.000 de lei.
Trebuie să precizăm însă că Schela era celebră înainte de arestarea fostului primar, însă tot datorită acestuia, prin numeroase investiţii derulate în zonă, atrase inclusiv prin accesarea de fonduri europene.


Articole înrudite