13 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dobre vede administraţia în derivă şi guvernul picat
Dobre vede administraţia în derivă şi guvernul picat
Dobre dezaprobă reducerea posturilor din administraţie, apreciind că nu vor fi aduse economii la bugetul de stat, ci dimpotrivă se va declanşa haosul, iar soluţia pentru întreaga situaţie creată va fi reprezentată de alegerile anticipate. Deputatul a declarat: „Haosul a început cu cel din administraţie. Toată administraţia publică e într-o situaţie cum n-a mai fost niciodată. Şi cu oamenii ăştia trebuie să luptăm cu criza economică?! Soluţia va fi cea a alegerilor anticipate. (...) Guvernul acesta nu cred că va mai trăi mai mult decât până în toamnă.”
Liberalul a comparat situaţia cu cea din perioada comunistă: „Despre ce descentralizare vorbim, dacă vine prefectul la teatru şi spune: Băieţi, aveţi nevoie doar de 50 de oameni!? Nici prim-secretarul de stat nu făcea asta.” Reducerea la nivelul subprefecţilor se contorizează prin pierderi în tabăra portocalie, căci în cele mai multe situaţii prefectul fiind susţinut pe filiera PDL, adjudecarea postului de subprefect a fost a celor de la UDMR şi UNPR.  
Din rândul înalţilor funcţionari publici fac parte şi mulţi liberali. Întrebat dacă e deranjat că aceştia vor fi puşi pe liber, Dobre a ripostat cu un întreg tir de cuvinte: „Eu nu sunt de acord cu modificarea Legii prefectului. (...) Se pune problema predictibilităţii. Stabilitatea s-a pierdut prin măsuri haotice de tipul: întâi tai şi apoi număr. Statul român are o problemă de câteva milioane de euro (care nu se rezolvă prin disponibilizările actuale n.r.). Eu mă refer la faptul că administraţia e în haos. O administraţie trebuie să fie stabilă.” Liberalul consideră că vor fi puşi pe liber tocmai cei competenţi. Vom avea „o instituţie a prefectului care va funcţiona mai prost, o primărie care va funcţiona mai prost. În buna tradiţie e că vor pleca cei care îşi vedeau de treabă şi vor rămâne doar cei sprijiniţi de partide.”
Mai mult, liberalul dezaprobă modalitatea de a muta dilemele în ograda administraţiilor locale, fără a se rezolva problemele economice în sfera economică: „Guvernul ăsta mută belele la nivel local, pentru că nu au bani. Au dat spitalele la judeţe (...) dacă nu merge şi vor fi închise, să le închidem noi, nu de la nivel central. Rezolvarea problemelor economice se face în economie. Dacă nu luăm măsuri economice degeaba vorbim. (...) Se reduce consumul, creşte inflaţia, şomajul şi se va antrena în continuare agravarea situaţiei economice.”


Articole înrudite