29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Propunerea este în fază incipientă. Deputatul Florin Pâslaru a precizat că doreşte să iniţieze acest proiect legislativ, cu susţinerea mai multor parlamentari, pentru a obţine astfel depolitizarea din instituţiile de stat. Social democratul optează pentru modelul american şi susţine adoptarea lui: guvernul instalat îşi pune în funcţie miniştrii, secretarii de stat, directorii şi şefii de agenţii, iar persoanele din eşaloanele 2 şi 3 şi marea masă a angajaţilor să rămână pe posturi, indiferent cine se succede la guvernare. La plecare, guvernul care a încetat mandatul îşi strânge toţi oamenii numiţi şi pleacă împreună cu ei, lăsând loc echipei câştigătoare. 
Pâslaru a precizat că ideea nu îi aparţine, ci ar proveni din sugestiile jurnaliştilor gălăţeni. Deputatul gălăţean intenţionează să discute pe această temă cu juriştii parlamentari şi speră ca dezbaterea pe proiect în Camera Deputaţilor şi la Senat să se desfăşoare cât mai repede.
Pâslaru subliniază că astfel nu s-ar mai ajunge în situaţii ca cea pe care o traversăm acum, când directori susţinuţi din diferite tabere politice sunt înlăturaţi din funcţii şi îşi revendică în instanţă fotoliile pierdute, pe care le recâştigă. Astfel, avem directori instalaţi de actuala putere, dar şi foştii directori, rămaşi pe statul de plată.


Articole înrudite