15 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deputatul social democrat speră că va reuşi să aducă la masa tratativelor parlamentarii, întâi pe cei gălăţeni şi apoi pe cei din judeţele limitrofe, pentru a se uni în vedere atragerii fondurilor care să contribuie la dezvoltarea zonei. În ecuaţie nu au fost încă incluşi parlamentarii din judeţul Tulcea, ci doar cei din Galaţi, Brăila şi Focşani. Florin Pâslaru a precizat că parlamentarii brăileni şi cei gălăţeni se vor reuni în prealabil fiecare pe teritoriul propriu, între ei, după care vor ajunge cu toţii la masa reunită a tratativelor, la care vor fi prezenţi şi jurnaliştii.
Iniţiativa social-democratului nu a primit confirmarea de participare din partea tuturor parlamentarilor gălăţeni, printre cei care nu au răspuns încă numărându-se liderul democrat liberal, Mircea Toader, senatorul Laurenţiu Chirvăsuţă (fost membru PSD, acum PUNR), deputaţii minorităţilor elene şi rrome - Dragoş Gabriel Zisopol, respectiv Păun Nicolae.
Pâslaru a explicat lipsa răspunsului unora dintre parlamentarii gălăţeni fie printr-o întâmplare, fie  a pus-o seama „orgoliilor” care ar împiedica această reuniune. Cu toate acestea, Pâslaru a precizat că va relua invitaţia către parlamentari cu ocazia sesiunii extraordinare A Parlamentului, ce va reuni deputaţii şi senatorii, prilej care îi va oferi ocazia să discute cu aleşii gălăţeni.
Pâslaru a subliniat faptul că poziţia comună a parlamentarilor de diferite culori proveniţi din aceleaşi regiuni a contribuit la atragerea de fonduri în acele zone. „Dacă mergem 20 de persoane la un ministru să îi cerem ceva pentru Galaţi, nu ne va refuza. (...) Totul ţine de lobby” a susţinut Pâslaru.
O primă întâlnire ar urma să se producă în perioada 17-22 august, în funcţie de... disponobilitatea parlamentarilor.


Articole înrudite