28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pe cine ar vrea afară din Guvern deputatul PDL Mihail Boldea
Pe cine ar vrea afară din Guvern deputatul PDL Mihail Boldea
Deputatul Boldea spune că ar trebui remaniaţi minştrii Şeitan, Vlădescu, Videanu, Berceanu, Gabriel Sandu şi Mihail Dumitru, avertizând că, în caz contrar, ar putea vota moţiunea simplă pe agricultură a PSD şi s-ar putea abţine de la vot pe Legea pensiilor şi a salarizării unice.
Boldea a precizat duminică, pentru NewsIn, că în grupul deputaţilor PDL există o opinie majoritară în legătură cu necesitatea remanierii ministrului Muncii, Mihai Şeitan şi al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, dar că, personal consideră că ar trebui schimbaţi 6 membri ai Executivului.
"În primul rând ar trebui remaniaţi Mihai Şeitan şi Sebastian Vlădescu, campioni mondial ila bâlbâieli, declaraţii contradictorii, scandaluri de presă, lipsă de profesionalism. Ultimele incidente (n.r. impozitarea drepturilor de autor) au pus capac la întreaga carieră politică, pentru că au lovit exact în electoratul PDL. Între deputaţi este unanimă părerea că ar trebui remaniaţi", a precizat Boldea.
Democrat-liberalul a adăugat că ar trebuit schimbat şi ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, despre care a afirmat că s-a caracterizat prin "maximă invizibilitate", dar şi ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu. "Acesta nu s-a caracterizat prin nicio activitate de natură să dezvolte mediul economic", a opinat deputatul PDL.
De asemenea, el i-a nominalizat şi pe ministrul Transporturilor, Radu Berceanu şi pe cel al Economiei, Adriean Videanu, la capitolul remaniabili, arătând că primul nu a accesat bani din fonduri europene pentru domeniul pe care îl gestinează, iar cel de-al doilea este cunoscut pentru "clientelism politic".
Potrivit deputatului, miniştrii performanţi din actualul Cabinet sunt cel al Internelor, Vasile Blaga şi Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.
El a spus că, dacă nu va avea loc remanierea, este dispus să voteze moţiunea simplă a PSD  anunţată pe agricultură şi că , în plus, ar putea să se abţină de la votul pe legea pensiilor şi legea salarizării unice. "Pot să nu particip la vot, nu votez împotrivă, dar nu mă exprim. Dacă ne abţinem toţi, s-ar putea să fie o problemă, să nu treacă legile", a avertizat Boldea.
Democrat-liberalul s-a declarat dezinteresat de întâlnirea premierului cu grupurile parlamentare anunţată pentru săptămâna viitoare, în care ar urma să se discute despre activitatea miniştrilor, afirmând că "remanierea se face, nu se discută". "Nu vrem analize, vrem o schimbare", a mai spus Boldea.


Articole înrudite