28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Liderul social democraţilor gălăţeni, Dan Nica, susţine necesitatea pregătirii minuţioase a momentului depunerii moţiunii de cenzură, dat fiind faptul că PSD poate depune o singură moţiune de cenzură pe sesiune. Reuşita moţiunii se va putea datora chiar parlamentarilor PDL nemulţumiţi.  
Nica a precizat că opoziţia nu îşi permite să rateze momentul propice dizolvării puterii PDL, drept pentru care este nevoie de pregătirea eficientă a acestuia. În acest demers Nica a precizat că PSD nu mizează nici pe susţinerea UDMR, nici pe cea de la UNPR, ci pe a parlamentarilor PDL. Nica a declarat: „Nu mizăm nici pe unii, nici pe alţii. Mizăm în primul rând pe parlamentarii PDL, care, în faţa acestui examen pe care îl au de trecut faţă de oameni, nu am nici o îndoială că se vor gândi foarte atent la ceea ce este mai bine: să salveze o corabie care şi aşa este eşuată şi care nu face nimic, niciun lucru bun, sau să meargă către o atitudine responsabilă şi corectă faţă de cei care i-au trimis în Parlament şi să voteze căderea unui guvern despre care ştim că 9 români din 10 nu au încredere în el”.
Nica a recunoscut că a iniţiat discuţii în acest sens inclusiv cu parlamentari PDL gălăţeni, dar a refuzat avansarea oricărui nume. Reamintim cititorilor, spre exemplu, nemulţumirea exprimată public a deputatului Mihai Boldea, aflat la primul mandat. Nica a precizat că susţinerea parlamentarilor PDL va fi răsplătită fie cu susţinerea candidaturii acestora (pe colegiile deţinute în prezent) din partea PSD, fie cu o altă poziţie la care aspiră parlamentarii care vor susţine cu votul lor moţiunea. 
În prezent PSD îşi adună susţinătorii moţiunii de cenzură, Nica fiind convins că orice guvern Boc nu poate rezista, pentru că nu beneficiază de încredere populară. Deputatul a declarat: „Când avem această majoritate şi moţiunea de cenzură este adoptată suntem într-o nouă etapă în România şi aceasta se numeşte etapa în care majoritatea este aceea care va decide. Ceea ce noi propunem ca şi plan rapid pentru România este să vină un guvern, după ce guvernul Boc va fi destituit. Un guvern nou, care să poată să se ocupe de problemele urgente ale ţării şi de organizarea de alegeri anticipate cât mai repede cu putinţă. Aceasta este unica soluţie. Niciun guvern care nu are sprijin popular nu poate să ia măsurile necesare într-o ţară”.


Articole înrudite