30 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Prim-vicepreşedinte al PMP Galaţi este Chebac, Stan sau o ”greşeală materială”
Prim-vicepreşedinte al PMP Galaţi este Chebac, Stan sau o ”greşeală materială”

Vinerea trecută a început un veritabil ping-pong pe tema persoanei care ocupă funcţia de prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Galaţi a PMP Galaţi. Totul a început după ce pe o agenţie naţională de presă a apărut ştirea conform căreia preşedintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, l-a numit pe Eugen Chebac în funcţia de prim-vicepreşedinte, în locul lui Marius Stan. 

Două comunicate ce se bat cap în cap

În numai câteva ore, ştirea era infirmată printr-un comunicat de presă al PMP Galaţi, care anunţa că: „"Nu există modificări în conducerea organizaţiei. Astfel, preşedinte al Filialei Galaţi a Partidului Mişcarea Populară este domnul Cătălin Cristache. Iar Prim-Vicepreşedinte este domnul Marius Stan. Domnul Eugen Chebac nu este membru al organizaţiei judeţene Galaţi a PMP, până la această dată neavând adeziune depusă spre aprobarea Consiliului Executiv Judeţean, conform statutului PMP. Totodată, vă informăm că în cadrul Consiliului Executiv Naţional al PMP nu a fost adoptată nici o hotărâre privind stabilirea candidaturilor pentru alegerile parlamentare în ceea ce priveşte componenţa listelor şi implicit, a poziţiei vreunui candidat pe aceste liste. Aşa cum a ţinut să sublinieze şi preşedintele Traian Băsescu cu ocazia acestui eveniment, candidaturile vor fi propuse de Consiliile Executive Judeţene şi aprobate de Consiliul Executiv Naţional. Prin urmare, infirmăm orice informaţie privind modificarea conducerii filialei PMP Galaţi şi nominalizarea vreunui candidat pentru alegerile parlamentare”".  

Numai că, sâmbătă, nici Chebac n-a stat degeaba şi a trimis la rându-i un comunicat de presă, care nu face decât să-şi susţină numirea în funcţie: ”"Conducerea centrală a PMP a hotărât, în data de 5 septembrie 2016, numirea mea ca prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Galaţi, numire care s-a făcut legal şi statutar. De altfel, alte comentarii referitoare la această numire nici nu pot apărea, chiar dacă unele persoane consideră politica un joc individual, deşi el este unul de echipă”". 

 Declaraţiile oficialilor gălăţeni ai PMP

Contactat telefonic, Marius Stan a fost reţinut în declaraţii. ”"Numirea a venit cu o singură semnătură, nu e statutară. Iniţial hotărârile s-au luat în Comitetul Naţional Executiv. Statutul spune foarte clar că orice modificare trebuie validată de organizaţia judeţeană. E o situaţie ciudată. Lucrul ăsta care l-au făcut Chebac şi cu Steriu e jenant, penibil”", a spus Stan.

Preşedintele PMP Galaţi, Cătălin Cristache, ne-a declarat că, până în prezent, în privinţa acestui subiect nu s-a primit niciun document oficial la sediu, iar documentul prezentat presei de Eugen Chebac nu e statutar. Întrebat dacă a luat legătura cu conducerea centrală a partidului pentru a lămuri această situaţie, Cristache ne-a spus: ”"E o greşeală materială. E tot ce pot să spun”". 

Situaţia nu e clară, cu atât mai mult cu cât pe data de 7 septembrie a avut loc şedinţa Consiliului Executiv Naţional al PMP, la care au participat atât Cristache, Stan, dar şi Chebac, şi nimeni nu a aflat nimic de schimbările ce urmau să se dea în vileag vineri. Dar dacă săptămâna aceasta va fi finalizată fuziunea PMP cu UNPR, aşa cum s-a anunţat, atunci s-ar putea ca Băsescu, aşa cum îl ştie toată lumea, să pună piciorul pe gâtul unuia sau altuia dintre cei doi prim-vicepreşedinţi şi să limpezească situaţia de la Galaţi.


Articole înrudite