29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Liderul Partidului Verde, Remus Cernea, s-a aflat ieri la Galaţi, oraşul nostru fiind cel de-al zecelea din această acţiune de anvergură demarată de Partidul Verde, care şi-a propus să viziteze 20 de oraşe.
Remus Cernea reprezintă un tip diferit de politician faţă de cel cu care s-a obişnuit societatea românească. Acesta mizează pe eşecul partidelor consacrate, care în ultimii 21 de ani şi-au cucerit electoratul cu promisiuni ireale, abandonate imediat ce s-au aflat la putere, aducându-i dezamăgiri pe măsura aşteptărilor cu care ajunseseră la putere. Cernea apreciază că această criză economică este ocazia specială pe care politicienii o puteau fructifica pentru a oferi ţării un alt parcurs economic şi o transformare pozitivă a administraţiei şi a societăţii în general, însă nici în ultima clipă aceştia nu vin cu soluţii reale pentru însănătoşirea şi dezvoltarea economică.
Cernea a criticat inclusiv modul în care autorităţile au gestionat problema inundaţiilor. Preşedintele ţării a fost ţinta cea mai vizibilă. Cernea preciza că a fost „siderat” de modul în care preşedintele a comunicat cu majoritatea sinistraţilor, certându-i, în loc să le aducă mesaje de încredere şi îmbărbătare pentru a suporta nenorocirile care i-au lovit, aşa cum se întâmplă în orice ţară normală de pe mapamond în asemenea situaţii.
Schimbările climatice vor mai aduce asemenea dezastre pe viitor, iar autorităţile ar trebui să fie preocupate de măsurile „verzi” care implică dezvoltarea economică şi profitul prin metode neinvazive asupra mediului înconjurător, defrişarea masivă a pădurilor fiind responsabilă pentru acumularea unor volume şi debite atât de mari ale apelor.


Articole înrudite