12 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Să păstrăm toţi artiştii!”
„Să păstrăm toţi artiştii!”
Viceprimarul liberal Mircea Răzvan Cristea susţine cauza artiştilor gălăţeni: „Cred că 200 de artişti am putea ţine la nivelul Galaţiului.” Liberalul şi-a amintit că la Arad au fost reunite teatrele, directorii instituţiilor fiind păstraţi pe funcţii de directori artistici. Cristea preciza că la Teatrul de păpuşi au mai rămas în posturi 33 de persoane, deşi copiii umplu sala şi se bucură de piesele vizionate, iar la Dramatic nu pot fi puse în scenă diferite piese de teatru din lipsa actorilor care să interpreteze anumite roluri. Spre exemplu, nu există actriţă care să poată interpreta „ingenua” din diferite piese.
Liberalul a comentat: „Cred că putem ajunge la nivel de «Cântarea României». Teatrele româneşti sunt apreciate şi sunt o modalitate prin care îţi promovezi ţara. Ideea că nu avem nevoie de artişti mie îmi repugnă. Societatea trebuie să aibă grijă de aceşti oameni. Nu se face nimeni actor ca să câştige bani”, care consideră că acest lucru este valabil şi pentru scriitori şi artişti plastici.
Mai mult decât atât, Cristea susţine necesitatea introducerii învăţământului şi sănătăţii într-un sistem de protecţie, alături de cultură.
Viceprimarul a precizat că în cele din urmă consilierii locali vor decide ce şi cum să taie, pe cine şi ce să restructureze, noile organigrame trebuind să obţină girul aleşilor. Aşa că toţi artiştii par să fie salvaţi declarativ, deşi edilul şef preciza că se vor opera reduceri de personal şi printre oamenii de teatru.


Articole înrudite