29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Senatorul liberal Paul Ichim a depus o interpelare adresată ministrului Sănătăţii prin care solicită informaţii referitoare la legalitatea Ordinului 591/27.05.2010, privind publicarea pe site-urile unităţilor care funţionează în subordinea, sub autoritatea sau sub coordonarea Ministerului Sănătăţii a veniturilor nete salariale lunare realizate de personalul angajat în aceste instituţii. Senatorul face referire, în interpelarea depusă, la prevederile Codului Muncii, care încă nu a fost abrogat şi care la Titlul IV – Salarizarea, la Capitolul I, Art. 158 precizează că „salariul este confidenţial, angajatorul având obligaţia de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidenţialităţii”.
„Este adevărat că în lista cuprinzând veniturile salariale nu sunt trecute nume, dar majoritatea posturilor sunt unice şi astfel se poate uşor deduce persoana care încasează acel venit. În consecinţă, l-am rugat pe ministrul Sănătăţii să precizeze de ce în ordinul emis nu s-a ţinut cont de prevederile Codului Muncii, care a fost raţiunea emiterii acestui ordin, alta decât prevederile Legii 330/2009, şi care sunt reglementările ce impun transparenţa contra confidenţialitate în ceea ce priveşte veniturile medicilor şi ale personalului medical”, a precizat senatorul PNL Paul Ichim.
Demnitarul a mai arătat că este de acord cu orice act de transparenţă care se face în legătură cu banul public, dar doreşte ca aceste decizii să nu fie mai presus de legile aflate în vigoare.


Articole înrudite