03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
USL-iştii gălăţeni cred că vor fi lideri în clasamentul naţional
USL-iştii gălăţeni cred că vor fi lideri în clasamentul naţional
Conservatorul Bogdan Ciucă, împreună cu Liviu Dragnea (PSD) şi Radu Stroe (PNL) au constituit tripleta reprezentanţilor USL desemnaţi să poarte discuţii cu organizaţiile USL membre din teritoriu. Discuţia purtată cu liderii organizaţiilor gălăţene a fost una dintre cele mai provocatoare, cunoscută fiind personalitatea celor trei lideri, precum şi divergenţele dintre Durbacă şi Dan Nica, despre care însă Ciucă nu a amintit. În ceea ce priveşte stabilirea candidaţilor USL pentru fotoliul de primar al municipiului Galaţi şi cel al preşedintelui CJ, Ciucă a precizat: „Bătălia se dă în interiorul USL pentru stabilirea candidaţilor, nu cu cei din afară”. Purtătorul de cuvânt la nivel naţional al conservatorilor a ţinut să precizeze că deocamdată nu au fost stabiliţi candidaţii, nu au fost realizate sondaje de la Bucureşti pentru Galaţi, iar harta ţării „nu a fost împărţită nici în stânga, nici în dreapta”. Ciucă a mai precizat că această competiţie care se desfăşoară acum „contează mai mult decât cea de dinaintea alegerilor” şi este normal ca fiecare partid să îşi de-a propriul candidat drept favorit, însă aceste sondaje locale nu vor conta, candidaturile având să fie stabilite în urma sondajelor încrucişate realizate la case de sondaj specializate care vor fi alese la nivel naţional. Conservatorul a adăugat că protocolul stabileşte proceduri şi nu candidaţi efectiv, urmând ca ulterior candidaturile să fie anexate protocoalelor locale. Protocolul nu prevede excluderi, dar subliniază clar încetarea oricăror colaborări cu PDL, acolo unde ele au existat.
Ciucă este foarte optimist, însă, în ceea ce priveşte funcţionarea USL la Galaţi. Acesta respinge ideea ruperii uniunii în condiţiile în care candidaţii unuia dintre partide va fi lăsat pe dinafară. Ciucă a punctat: „Dacă vă uitaţi puţin în istorie, vă veţi aminti că, atunci când a fost nevoie, liderii politici gălăţeni au ştiut să se unească, dincolo de orgoliile personale puternice”. Mai mult decât atât, Ciucă vede Galaţiul în topul USL la alegeri: „În opinia mea, USL la Galaţi va avea unul dintre cele mai mari scoruri pe ţară. Toţi cei trei lideri – Eugen Durbacă (PC), Victor Paul Dobre (PNL), Dan Nica (PSD) s-au pronunţat cu hotărâre pentru construcţia USL. Şi toţi au militat în interiorul partidelor lor pentru construcţia USL. Vă spun: vom fi pe primul loc pe ţară!”.
Deşi nu au stabilit încă data semnarii protocolului local, Ciucă apreciază că acesta va fi semnat chiar mai repede decât în alte judeţe. Există şi judeţe care au semnat deja protocolul local.


Articole înrudite