Combinaţia dintre cofeină şi glucoză reprezintă un cocteil nutriţional ideal pentru creier, susţin neuropsihologii spanioli, citaţi de Science Magazine.
La un experiment efectuat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Barcelona au luat parte 40 de voluntari sănătoşi. Ei au fost supuşi unei tomografii prin rezonanţă magnetică (RMN) pentru a determina centrele de excitaţie din creier şi puterea impulsurilor. Jumătate dintre subiecţi a băut înainte de experiment cafea îndulcită. Tocmai la acest grup de subiecţi au constatat oamenii de ştiinţă o activitate crescută în zonele responsabile pentru formarea memoriei de lucru şi a atenţiei.
Pe de altă parte, medicii australieni avertizează că licoarea neagră nu neutralizează mahmureala, aşa cum se crede, ci, dimpotrivă, amplifică efectele alcoolului.
La un experiment efectuat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Barcelona au luat parte 40 de voluntari sănătoşi. Ei au fost supuşi unei tomografii prin rezonanţă magnetică (RMN) pentru a determina centrele de excitaţie din creier şi puterea impulsurilor. Jumătate dintre subiecţi a băut înainte de experiment cafea îndulcită. Tocmai la acest grup de subiecţi au constatat oamenii de ştiinţă o activitate crescută în zonele responsabile pentru formarea memoriei de lucru şi a atenţiei.
Pe de altă parte, medicii australieni avertizează că licoarea neagră nu neutralizează mahmureala, aşa cum se crede, ci, dimpotrivă, amplifică efectele alcoolului.