03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Celulita constă în inflamarea ţesutului cutanat, iar printre cele mai frecvente cauze ale apariţiei acesteia se numără sedentarismul, circulaţia sangvină deficitară şi, nu în ultimul rând, alimentaţia. Pentru că alimentaţia este deosebit de importantă pentru a scăpa de celulită, specialiştii recomandă consumul de alimente cu un conţinut scăzut de grăsimi, întrucât acestea încetinesc arderile şi favorizează apariţia celulitei. În acest sens, nutriţioniştii fac câteva recomandări:
- Consumaţi carne macră (fără grăsimi). Indicate sunt carnea de peşte, pui şi chiar friptura de porc, dacă aceasta este fără grăsime şi nu faceţi din ea o regulă alimentară.
- Nu uitaţi să beţi apă. Apa este cel mai puternic detoxifiant natural, iar pentru a ţine celulita deoparte, este obligatoriu să consumaţi cel puţin doi litri de apă pe zi.
- Mâncaţi fructe şi legume proaspete. Fructele şi legumele proaspete, consumate atât ca aliment principal, dar şi între mese, sunt bogate în antioxidanţi. Sunt recomandate citricele, roşiile, pătrunjelul, căpşunele şi ardeii graşi, deoarece au un conţinut bogat de vitamina C, care contribuie la menţinerea colagenului, conferind elasticitate pielii. Înceraţi, totuşi, să evitaţi fructele foarte dulci, cum ar fi strugurii, pepenii, stafidele sau alt gen de fructe uscate.
- Lactatele degresate, cheia pentru o piele de invidiat. Laptele cu conţinut scăzut de grăsimi, iaurtul degresat, brânza proaspătă sunt elemente-cheie pentru o dietă echilibrată anticelulită. Toate conţin aminoacizi care generează proteinele structurale, responsabile cu menţinerea integrităţii ţesuturilor subcutanate.
- Consumaţi peşte în mod regulat. Cel mai indicat este somonul care, datorită grăsimilor, joacă un rol esenţial în menţinerea sănătăţii şi a tinereţii organismului. Grăsimile esenţiale din peşte ajută la ameliorarea inflamaţiilor care accentuează aspectul de coajă de portocală al pielii.


Articole înrudite