Permis auto fals cumpărat cu 150 de euro Recomandat

Duminică, 30 Ianuarie 2022 16:00
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au descoperit asupra unui bărbat cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, un permis de conducere cu însemnele autorităților române, care s-a dovedit a fi  fals.

"În data de 29 ianuarie 2022, în jurul orei 23.15, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi – judeţul Vaslui a oprit pentru control, pe raza localității Răşeşti, un autovehicul înmatriculat în Germania, condus de un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 25 de ani. Colegii noștri au descoperit în torpedoul autoturismului un permis de conducere cu  însemnele autorităţilor române, care avea imprimate fotografia şi datele cetăţeanului. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind fals. Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că a achiziţionat documentul contra sumei de 150 euro, motivat de faptul că îşi pierduse permisul de conducere moldovenesc autentic şi fiind în Germania avea nevoie de un document pentru a putea conduce", potrivit I.T.P.F. Iași.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu