CNAS a accesat fonduri europene pentru dezvoltarea unui sistem integrat de management Recomandat

Joi, 23 Ianuarie 2020 00:00
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a semnat, zilele trecute, un contract de finanţare care are ca obiectiv dezvoltarea şi implementarea unui sistem integrat de management, care va permite elaborarea de rapoarte, analize şi studii menite să optimizeze şi să consolideze capacitatea decizională a instituţiei, prin prelucrarea datelor specifice colectate în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS), informează Agerpres.
În baza contractului, CNAS va beneficia de finanţare nerambursabilă de la Autoritatea de Management Programului Operaţional Capacitate Administrativă (POCA) pentru implementarea proiectului cu titlul "Sistem Integrat de Management în Sistemul de Asigurări Sociale de Sănătate".
Valoarea totală a proiectului este de 101,98 milioane lei, din care 85,64 milioane lei reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată de Autoritatea de Management POCA.
Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni.
"Astăzi, PIAS cuprinde sisteme create la momente diferite, de echipe diferite, care nu pot fi utilizate pentru a obţine o analiză integrată. Cu ajutorul acestui proiect, datele din sistem vor fi convertite, reformatate, renumerotate şi sumarizate, astfel încât să obţinem o imagine unică a activităţilor CNAS. Analizele integrate ne vor permite elaborarea de politici publice bazate pe dovezi, care să ne ajute în atingerea unor obiective reale, în interesul asiguraţilor", a declarat Adela Cojan, preşedintele CNAS, citată într-un comunicat de presă.
Prin sistemul care va fi creat în cadrul acestui proiect, datele extrase din PIAS vor fi integrate şi organizate într-un format unic de referinţă.
Astfel, din PIAS vor fi generate rapoarte personalizate în vederea efectuării analizelor, studiilor şi statisticilor necesare la nivel intern sau la solicitările Ministerului Sănătăţii ori ale altor instituţii, precum Institutul Naţional de Statistică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică.
Potrivit CNAS, aceste date vor contribui la o mai bună înţelegere a nevoilor asiguraţilor, la reducerea riscurilor şi creşterea eficienţei cheltuielilor publice în sistemul de sănătate.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu