29 FEBRUARIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Flurona a provocat primul deces în România
Flurona a provocat primul deces în România

O femeie, în vârstă de 74 de ani, diagnosticată cu "Flurona", termen folosit de specialişti pentru a descrie infecţia simultană cu virusul gripei sezoniere şi COVID-19, a decedat, a anunţat, luni, 09 ianuarie 2023, managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din Iaşi, dr. Florin Roşu, notează euronews.ro.
Potrivit sursei citate, pe lângă cazul acestei femei, a mai fost înregistrat încă unul, al unui bărbat, în vârstă de 69 de ani, ambii cu domiciliul în judeţul Iaşi, potrivit Agerpres.
„Cei doi pacienţi prezentau la internare dureri musculare, febră, cefalee şi afectare pulmonară, fiind internaţi şi diagnosticaţi cu dublă infecţie în urma testului efectuat în cadrul laboratorului nostru, unde, dintr-o singură probă, se poate diagnostica virusul gripal, SARS-CoV-2 şi virusul respirator sinciţial. A fost confirmat diagnosticul de «Flurona», în cazul ambilor bolnavi. Ei au necesitat, încă de la internare, îngrijire în secţia de Terapie Intensivă”, a declarat dr. Florin Roşu.
În urma tratamentului administrat de echipa multidisciplinară a spitalului, formată din medic ATI şi medic de Boli Infecţioase, bărbatul a fost externat în cursul zilei de duminică, 08 ianuarie 2023, evoluţia sa urmând a fi supravegheată de acum de medicul de familie.
„Din nefericire, în ciuda eforturilor cadrelor medicale şi a terapiei administrate, nu aceeaşi a fost evoluţia şi în cazul pacientei, la care dubla infectare nu a făcut decât să agraveze comorbidităţile grave de care suferea şi să conducă la decesul acesteia”, a declarat dr. Florin Roşu.
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" a mai precizat că niciunul dintre pacienţi nu era vaccinat.


Articole înrudite