08 IUNIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Laptele matern pare să reducă riscul de leucemie al copiilor
Laptele matern pare să reducă riscul de leucemie al copiilor

Alăptarea timp de cel puţin şase luni reduce cu 19% riscul de a dezvolta leucemie în copilărie, relevă un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Haifa din Israel.

Potrivit herald.ie, oamenii de ştiinţă au spus că au făcut această descoperire după trecerea în revistă a 18 de studii diferite, în timp ce o altă analiză separată a 15 studii a constatat că diferenţa de risc este de 11 procente.

Cercetătorii sugerează că mai sunt multe de făcut pentru a educa femeile cu privire la beneficiile pentru sănătate ale alăptării şi, în acelaşi timp, ar trebui făcute eforturi pentru a fi mai uşor pentru ele să facă acest lucru în public.

Leucemia este cea mai comună formă de cancer al copilăriei, dar se cunoaşte puţin despre cauza care o provoacă.

Alăptarea este recomandată de National Health Service din Marea Britanie ca fiind cea mai sănătoasă opţiune pentru hrănirea copiilor până la vârsta de şase luni.

Autorii studiului sugerează că mai multe mecanisme biologice din laptele matern pot explica rezultatele cercetării, inclusiv faptul că acesta conţine multe componente active imunologic şi mecanisme de apărare anti-inflamatorii care influenţează dezvoltarea sistemului imunitar al copilului, mai scrie herald.ie.

Articole înrudite