14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pfizer anunţă că o pastilă împotriva COVID-19 ar putea fi gata până la sfârşitul anului
Pfizer anunţă că o pastilă împotriva COVID-19 ar putea fi gata până la sfârşitul anului

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a declarat marţi, 27 aprilie 2021, pentru CNBC, că o pastilă antivirală administrată pe care orală din confortul propriei locuinţe ar putea fi disponibilă publicului larg până la sfârşitul acestui an.
Oficialul Pfizer a mai spus că se aşteaptă ca acest medicament experimental să fie eficace împotriva mai multor variante ale coronavirusului şi că va fi folosit pentru a trata pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 la debutul bolii, cu mult înainte de agravarea acesteia şi nevoia de terapie intensivă. Unul dintre beneficiile majore ale medicamentului va consta în faptul că oamenii nu vor mai fi nevoiţi să meargă la spital pentru a primi tratament pentru COVID-19.
Pastila, care va face parte dintr-o clasă de medicamente numite inhibatori de protează, funcţionează prin ataşarea de enzimele virale, oprind reproducerea virusului în celulele umane. Aceşti inhibatori atacă SARS-CoV-2 şi împiedică replicarea acestuia în sistemul nostru respirator. Inhibatorii de protează sunt folosiţi în prezent pentru a trata şi alte boli precum HIV sau hepatita C.
CNBC notează că testele clinice pentru noul medicament, cunoscut în prezent ca PF-07321332, au început în luna martie.
Potrivit unor documente consultate de jurnaliştii de la The Telegraph, compania farmaceutică intenţionează ca PF-07321332 să fie administrat în combinaţie cu doze mici de Ritonavir, un antiviral folosit în prezent pentru tratarea HIV.
Ritonavir va funcţiona ca un „booster” (întăritor) pentru a creşte cantitatea de PF-07321332 din sângele unui pacient şi creşte eficacitatea dozei.


Articole înrudite