Strugurii şi vinul roşu contribuie la arderea grăsimilor

 
Joi, 12 Februarie 2015 00:00
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Efectele pozitive ale unui compus extras din struguri negri asupra persoanelor supraponderale au fost demonstrate ştiinţific: vinul roşu conţine un compus care arde grăsimile din ficat, arată un studiu publicat recent în Journal of Nutritional Biochemistry şi preluat de metronews.fr.
Oamenii de ştiinţă au expus un ficat şi celule de grăsime unor extraşi din mai multe substanţe chimice provenite din struguri Muscadine, soi din sud-estul Statelor Unite. Unul din compuşi, acidul elagic, a dus la încetinirea semnificativă a creşterii numărului de celule de grăsime existente, ca şi a formării unora noi. Astfel, consumul de vin roşu ar fi un bun mijloc de a contribui la combaterea obezităţii şi a tulburărilor metabolice asociate, cum ar fi steatoza hepatică (când ficatul este prea gras).
Studii realizate anterior, desfăşurate pe şoareci supraponderali, puseseră în evidenţă necesitatea unui regim alimentar cu extraşi din soiul de struguri Pinot Noir. Ficatul şoarecilor care au consumat echivalentul uman al unui pahar şi jumătate pe zi din sucul acestor struguri a acumulat mai puţină grăsime decât al semenilor lor care nu primiseră extras de struguri.
Cercetătorii avertizează totuşi că extraşii din struguri nu constituie un tratament miraculos pentru pierderea greutăţii. „Nu am ajuns la concluzia că aceşti compuşi ar avea un rol în slăbire, precizează Neil Shay, biochimist şi coautor al studiului. Dar, dacă am putea dezvolta o strategie nutriţională care ar reduce acumularea de grăsimi în ficat, folosind struguri, ar fi un lucru bun”, a adăugat el.
Scopul nu este prin urmare înlocuirea medicamentelor existente cu struguri, ci îndrumarea oamenilor spre alimente bune pentru sănătate. „Dacă vă faceţi cumpărăturile ştiind ce aliment este bun pentru problemele dvs. de sănătate, ar fi bine să vă procuraţi acest fruct”, a încheiat el.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu